Ostalo

Ljubitelj MMA-a iz Slavonije oduševio hvalevrijednom humanitarnom akcijom

Ilija Lučić
 Instagram (Marijini Obroci)
Mladić iz Privlake na zanimljiv je način prikupio donacije za čak 40 gladne djece

Lijepe vijesti dolaze nam s istoka Hrvatske, točnije iz Privlake. Naime, mladić imena Ilija Lučić uspio je svoju ljubav prema MMA-u iskoristiti na jedan interesantan način. Student strojarstva putem svoje Instagram stranice ''ufc.posters'' pokrenuo je akciju prikupljanja novčanih sredstava za udrugu Mary's Meals (Marijini obroci).

Lučić je putem spomenute Instagram stranice na aukciju izložio niz zanimljivih predmeta, potpisanih od strane svjetski poznatih MMA boraca. Tako se na aukciji pronašao primjerak Miočićeve Reebok hoodice u kojoj je izlazio na mečeve. Lučiću je poslana od strane Miočićeva trenera Alexa Coopera koji ju je ujedno i nosio prilikom UFC 203 priredbe na kojoj je Stipe nokautirao Alistaira Overeema.

Izuzev toga, Ilija Lučić na aukciju je postavio još nekolicinu predmeta potpisanih od raznih UFC boraca kao što su Arnold Allen, Andre Ewell, Donald Cerrone, Neil Magny i mnogi drugi. Što se sve nudilo na aukciji, možete pogledati ispod ovog odlomka.

Momak iz Privlake na koncu je prikupio donacije za 40 gladne djece koja će svakog dana primati Marijine obroke, sve do kraja školske godine. Ukoliko se pitate što su Marijini obroci, radi se o humanitarnoj međunarodnoj organizaciji kojoj je cilj osigurati prehranu u školama. Prema opisu s njihove web-stranice, njihova vizija je da svako dijete prima jedan dnevni obrok na svom mjestu obrazovanja i da svi oni koji imaju više nego što im je potrebno podijele to s onima kojima nedostaju i najnužnije stvari. Fokusirani su na najsiromašnije države svijeta, a većini djece kojoj pomažu, ti obroci ujedno su jedini koje imaju tokom dana.

Organizacija se nekoć nazivala Scottish International Relief (SIR), a s djelovanjem su započeli 1992. godine, tijekom rata na prostoru bivše Jugoslavije.

Inače, junak ove priče ljubav prema MMA-u ne iskazuje samo stranicom na kojoj dijeli UFC postere. Naime, Lučić radi i kao cutman u zagrebačkom American Top Teamu. Uzmemo li u obzir da Ilija dolazi iz Privlake, nije teško napraviti poveznicu između rodnog mjesta i ljubavi prema MMA-u. Najveći MMA borac s ovih prostora također dolazi iz tog malog mjesta, a radi se naravno o Mirku Filipoviću.

U svakom slučaju, hvalevrijedna akcija mladog Slavonca koji je svoju strast usmjerio ka pomaganju onima kojima je to najpotrebnije.

Linker
14. travanj 2024 01:10