K1 i Boks

Svjetski prvak je u Hrvatskoj: Oleksandr Usyk posjetio je Zadar

Oleksandr Usyk
 Kevin Quigley/dmg media/Profimedia
Ponajbolji boksač teške kategorije putem Instagrama podijelio je svoj dolazak u Hrvatsku

Nešto manje od mjesec dana nakon najveće pobjede u svojoj karijeri, Oleksandr Usyk posjetio je Hrvatsku. Ukrajinski boksač i vlasnik pojasa teško kategorije po IBF-u, WBA, WBO i IBO, putem svog Instagram profila podijelio je nekoliko ''storyja'' te je vidljivo kako je sletio u Zadar.

image
Usykov Instagram story
Instagram (usykaa)

Kako navodi Hrvatski boksački savez na svojim Facebook stranicama, Usykov razlog posjete nije boksački. Naime, Usykova kći nastupit će na Svjetskom prvenstvu mažoretkinja koje se održava u zadarskoj dvorani Višnjik.

Inače, Usyk je 25. rujna boksao u najvećem meču svoje dosadašnje karijere. Iako je Ukrajinac pokorio cruiserweight kategoriju, meč protiv Anthonyja Joshue za svjetskog prvaka u teškoj kategoriji zasigurno je razina iznad. Ukrajinac je kao fizički osjetno manji borac odradio tehnički sjajan meč te je savladao AJ-a jednoglasnom odlukom nakon 12 rundi.

Poremetio je Usyk time planove mnogih koji su se nadali meču između Tysona Furyja i Anthonyja Joshue. Međutim, AJ ima pravo na revanš i gotovo sigurno će se ta borba i dogoditi. Oleksandr će morati potvrditi svoju pobjedu, a ukoliko 34-godišnji Ukrajinac pobijedi i u revanšu, onda će borba između njega i Tysona Furyja svakako postati najiščekivanija kada je u pitanju teška kategorija.

U svakom slučaju, lijepo je vidjeti bivšeg olimpijskog prvaka i trenutno ponajboljeg teškaša svijeta kako posjećuje Hrvatsku, a nadamo se da će dolaziti i ubuduće.

Linker
26. travanj 2024 06:24