Ostalo

Demetrious Johnson najavio meč protiv muay Thai legende: ‘On zna da ga čeka drukčija životinja‘

Demetrious Johnson vs. Tatsumitsu Wada

 Pacific Press/ddp USA/Profimedia
Jedan od najvećih MMA boraca u povijesti, ovaj tjedan suočit će se sa zanimljivim izazovom

Nakon 35 profesionalnih MMA mečeva, Demetriousa Johnsona čeka poprilično interesantan borilački meč. Legendarni ''Mighty Mouse'' u subotu će nastupiti na ONE Championship: X priredbi, a protivnik će mu biti kultni muay Thai borac, Rodtang Jitmuangnon.

Radi se o Tajlanđaninu koji iza sebe ima preko 300 mečeva (319 prema Wikipediji) te preko 250 pobjeda (267 prema Wikipediji). Ako uzmemo u obzir da se radi o 24-godišnjaku, broj nastupa dobiva dodatnu težinu. Rodtang je prvi profesionalni meč odradio još kao 10-godišnjak. Što reći, osim da su muay Thai borci s Tajlanda nešto specifično. Rodtang je ujedno i ONE-ov Muay thai prvak u muha kategoriji.

Jasno je da Demetrious Johnson ne bi imao previše šanse u klasičnom muay Thai meču, niti bi Rodtang imao naročite izglede prema MMA pravilima. Zato su se čelnici azijske promocije dosjetili novih pravila. Borba će se održati na četiri runde po tri minute. Prva i treća runda bit će po pravilima muay Thai-ja, dok će drugu i četvrtu odraditi prema MMA pravilima. ''Mighty Mouse'' po mnogima je najkompletniji MMA borac svih vremena, no velik izazov bit će preživjeti prvu rundu protiv majstora kao što je Rodtang. Ipak, DJ je u razgovoru za MMA Junkie Radio otkrio kako vjeruje u svoje vještine u stojci.

''Mislim da ga neću izbjegavati, nego ću morati strateški dobro odraditi muay Thai runde. Svoje vještine fokusiram tako da mogu raditi bilo što. Čak i kada spariram, preferiram MMA, a ne kickboks, boks ili muay Thai. Moram pristupiti strateški, koristiti rad nogu, svoje finte i kombinacije, čak i svoj klinč. Koristio sam Muay thai u svojim MMA borbama. Nokautirao sam Henryja Cejuda iz takvog klinča. Koristio sam ga i protiv Johna Dodsona, zapravo cijelu svoju karijeru koristim te vještine. Tipovi u ONE-u najbolji su u tom sportu, stoga ću izaći tamo, borit ću se i vidjet ćemo kako ću proći.'', rekao je Johnson.

Dobra stvar za ''Mighty Mousea'' jeste činjenica kako Rodtang ne preferira eksplozivan start i jako rijetko dolazi do pobjede u prvoj rundi. Radi se o borcu koji pristupom na neki način podsjeća na Petra Yana. Kako borba odmiče, tako je i Rodtang sve opasniji. Demetrious Johnson smatra kako će Rodtangov pristup ovaj put ipak biti drukčiji.

''Ako bih se morao kladiti, rekao bih da će on započeti brzo, zato što je svjestan da ga nakon prve runde čeka nešto što nikada prije nije vidio. Ako ste muay Thai borac, započinjete sporo jer znate da imate još nekoliko rundi pred sobom. Ali on je svjestan da ga u drugoj rundi čeka drukčija životinja. Znam i da mene čeka drukčija životinja u prvoj rundi, ali to nije nešto s čime se već nisam susreo. Međutim, uzevši u obzir njegovu razinu i iskustvo koje posjeduje, on je definitivno drukčija životinja, zbog svega što je napravio u tom sportu.'', dodao je Johnson.

Rodtang će uistinu morati krenuti agresivno kroz prve tri runde. Svi znamo koliko je DJ kvalitetan MMA borac, a kako će se Rodtang nositi s njegovim hrvanjem i parteraškim vještinama ako meč uđe u drugu rundu, možda saznamo u subotu. Treba svakako pohvaliti azijsku promociju na ideji za organiziranje ovakvog meča, jer bez sumnje čeka nas zanimljiva borba.

Linker
20. lipanj 2024 21:25