Ostalo

Čekanju je došao kraj! Francis Ngannou vraća se u MMA protiv Renana Ferreire u listopadu, Cris Cyborg također debitira

Francis Ngannou

 Px Images/alamy/alamy/profimedia
Jedan od najimpozantnijih teškaša debitirat će u PFL-u nakon što je napustio UFC pa se okušao u boksačkim avanturama

Čekanju je došao kraj! Bivši UFC-ov teškaški prvak Francis Ngannou zakazao je svoju povratničku borbu u sportu koji mu je kako sam kaže dao sve što ima u životu.

Veliki PFL-ov event, zakazan za 19. listopada, donosi pravu poslasticu za ljubitelje borilačkih sportova. U okosnici večeri, Francis Ngannou (17-3) će napokon imati svoj dugoočekivani debi u PFL-u, gdje će ukrstiti rukavice s Renanom Ferreirom. U sunaslovnoj borbi večeri, Cris Cyborg (27-2), koja također debitira u promociji, borit će se protiv Larisse Pacheco. Obje borbe će na kocki imati novi PFL pojas.

Iako je PFL kojeg vodi Ray Sefo otkrio datum, mjesto i lokacija održavanja još nisu poznati. Ngannou, bivši UFC-ov prvak, vraća se u MMA nakon što je napustio UFC u siječnju 2023. Posljednja borba u spomenutoj organizaciji bila je uspješna obrana naslova protiv Ciryla Ganea na UFC-u 270, gdje je pobijedio jednoglasnom odlukom sudaca.

Nakon što su pregovori s UFC-om propali, Ngannou je potpisao ugovor s PFL-om, koji mu je omogućio slobodu da se natječe i u boksu. "The Predator" se okušao protiv Tysona Furyja i Anthonyja Joshue u dvije planetarno popraćene boksačke borbe. Iako su borbe bile unosne, Ngannou je izgubio oba meča. Sada se vraća u MMA, gdje je trenutno u nizu od šest uzastopnih pobjeda, uključujući pet završnica.

Renan Ferreira (13-3) posljednji put je bio u akciji u veljači, na PFL vs. Bellator: Champions događaju, gdje je u samo 21 sekundu porazio Bellatorovu uzdanicu Ryana Badera. Prije toga, osvojio je PFL naslov prvaka u teškoj kategoriji za 2023. godinu, pobijedivši Denisa Goltsova u drugoj rundi.

Cris Cyborg posljednji put je nastupila na Bellatoru 300, gdje je zaustavila Cat Zingano u prvoj rundi i obranila naslov prvakinje perolake kategorije. Od tada je imala dvije boksačke borbe, ostvarivši pobjede nokautom protiv Kelsey Wickstrum u siječnju i Arie Wild u lipnju.

Larissa Pacheco (23-4), dvostruka uzastopna PFL prvakinja, prvi put će nastupiti u 2024. godini. U 2022. godini, Pacheco je pobijedila Kaylu Harrison u finalu kako bi postala pobjednica turnira u lakoj kategoriji. Sljedeće godine vratila se u perolaku kategoriju i pobijedila Marinu Mokhnatkinu u finalu.

Linker
23. rujan 2024 02:16