Ostalo

Bellator ugovorio sjajan meč: Kyoji Horiguchi odmah dobiva priliku napasti pojas u bantamu

Kyoji Horiguchi
 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Sergio Pettis imat će paklenog protivnika u prvoj obrani svoje titule prvaka

Jako brzo nakon potpisa ugovora, Bellator baca Kyojia Horiguchija (29-3-0) u vatru. Sjajni Japanac prije nešto više od mjesec dana postao je Bellatorov borac, a već krajem godine, točnije 03. prosinca borit će se za pojas prvaka u bantam kategoriji. Njegov protivnik biti će Sergio Pettis (21-5-0) kojemu će to ujedno biti i prva obrana titule. Njihova borba predvodit će Bellator 272 priredbu koju će ugostiti Mohegan Sun Arena u Uncasvilleu.

31-godišnji Horiguchi jedan je od najboljih boraca na svijetu kada su u pitanju niže kategorije. 2015. godine borio se za UFC-ov pojas muha kategorije, no poražen je u meču protiv Demetriousa Johnsona. Nakon toga upisao je 14 pobjeda i jedan poraz, a posljednjih godina vladao je Rizinovom bantam kategorijom.

Držao je Japanac i Bellatorov pojas bantam kategorije. Naime, Horiguchi i tadašnji Bellatorov prvak Darrion Caldwell krajem 2018. i sredinom 2019. godine odradili su dva meča, jedan pod okriljem Rizina, a drugi pod okriljem Bellatora. Oba puta slavio je Horiguchi, a titule prvaka bile su u igri. Međutim, Japanac je napustio Bellatorovu titulu prvaka u studenom 2019. godine zbog ozljede koja mu je onemogućavala nastupe na dulje vrijeme.

Sergio Pettis s druge strane također je nastupao pod okriljem UFC-a, no unatoč nizu dobrih nastupa, nije bio uspješan kao Horiguchi. 2019. godine nakon dva poraza u posljednja tri nastupa, Pettis je odlučio testirati tržište kao slobodan agent te je na koncu potpisao za Bellator. Tamo je upisao tri pobjede u nizu, a u trenutno posljednjem nastupu savladao je Juana Archuletu u meču za prvaka bantam kategorije. 28-godišnjaka čeka izuzetno težak meč u pokušaju da prvi puta obrani titulu.

Linker
24. travanj 2024 21:29