Ostalo

Fedor Emelianenko kritizirao Danu Whitea: ‘Odvratan mi je njegov nedostatak ljudskosti‘

Fedor Emelianenko
 Screenshot (youtube, Mma Junkie)
MMA legenda smatra kako predsjednik UFC-a ne posjeduje nikakve ljudske kvalitete

Godinama su se MMA fanovi nadali da će Fedor Emelianenko potpisati ugovor s UFC-om te da ćemo ga gledati u najjačoj svjetskoj MMA organizaciji. Međutim, ruski borac i njegov menadžerski tim nikada se nisu dogovorili s UFC-om. Svaka strana imala je svoju verziju priče.

Dana White i čelnici UFC-a tvrdili su kako Rusi imaju nerealne zahtjeve, a spominjale su se priče i kako su Fedor i njegov tim tražili određeni udio u vlasništvu kompanije. Poprilično agresivan bio je White u svojim javnim istupima, a prema navodima Emelianenka, predsjednik UFC-a nerijetko je lagao o iznosima koje je nudio, kao i o razlozima zbog kojih Emelianenko nikada nije potpisao za UFC.

Pokušavale su se obje strane dogovoriti sve do početka 2016. godine. Međutim, krajem 2015. godine, Fedor je u razgovoru za ruski portal Championat objasnio kako mu UFC nudi ugovor koji je zapravo robovlasnički te da nije spreman pristati na takvo ugnjetavanje. Zamjerao je ''Last Emperor'' UFC-u i njihovim čelnicima manjak poštovanja prema borcima, a to je nešto na što je bio naviknut u Japanu dok je nastupao za Pride.

Legendarni ruski borac na koncu se odlučio za Bellator, a u najnovijem intervjuu za TASS dotaknuo se Dane Whitea i njegovih ljudskih kvaliteta, odnosno manjka tih kvaliteta.

''Novac mu sve znači. On ne poštuje borce, zapravo ne poštuje niti jedno ljudsko biće. Sve mu se vrti oko novca. Nema ljudskosti i ničeg humanog u njemu, a to mi je odvratno. Naravno da je novac bitan za život i obitelj, ali neprihvatljivo je žrtvovati međuljudske odnose za novac.'', objasnio je Fedor.

45-godišnji Emelianenko definitivno nikada u karijeri neće nastupati pod okriljem UFC-a. Njegova karijera sve je bliže kraju, dvije borbe preostale su mu prema ugovoru s Bellatorom. Ovog vikenda, točnije u subotu, imat ćemo prilike gledati ga kako predvodi Bellator 269 priredbu borbom protiv Timothyja Johnsona.

Linker
15. travanj 2024 22:47