K1 i Boks

‘Želim da Usyk razbije Furyja. Osramotio je boks protiv Ngannoua, izgledao je kao amater i bio totalno van forme‘

Oleksandr Usyk i Tyson Fury

 Twitter (bt Sport Boxing)
Smatra da je ta izvedba ‘Kralja Cigana‘ bila potpuno nepoštovanje boksa

Jedan od bivših trenera Anthonyja Joshue nada se da će čovjek od kojeg su izgubili, Oleksandr Usyk, prebiti Tysona Furyja kada se teškaši sastanu 17. veljače u Saudijskoj Arabiji.

Robert Garcia bio je u Joshuinom kutu samo u jednoj borbi, a to je bio revanš protiv Usyka 2022. Do toga je došlo nakon što je Joshua izgubio odlukom sudaca te izgubio pojaseve.

Ostavio je dugogodišnjeg trenera Roba McCrackena i povezao se s Garciom, no revanš je prošao na potpuno isti način. "AJ" je od tada radio s Derrickom Jamesom dvije borbe – Jermaineom Franklinom i Robertom Heleniusom – a zatim s Benom Davisonom za njegovu nedavnu pobjedu nad Ottom Wallinom.

U razgovoru za Boxing Social, Garcia je upitan kako će proći meč za ujedinjenje pojaseva teške kategorije.

"Volio bih da ga Usyk razbije samo zbog njegove posljednje izvedbe. Mislim da nije poštovao boks, Fury je bio potpuno van forme te je izgledao kao amater – ljudi misle da je izgubio, ja mislim da je pobijedio, ali trebao je uništiti Francisa Ngannoua jer on nije boksač", smatra.

Nastavio je tvrditi da "Kralj Cigana" nije ozbiljno shvatio svoju borbu s Ngannouom – Britanac je pobijedio podijeljenom odlukom unatoč nokdaunu.

"Mislim da je Fury to shvatio tako olako da nije ni trenirao i da nije poštovao boks pa bih volio da ga Usyk uništi. Favorit je, ali nadam se drugačijem ishodu", zaključio je.

Linker
19. travanj 2024 13:02