K1 i Boks

Whyte tvrdi da je pronašao slabu točku Anthonyja Joshue: 'Godinama vam govorim da je ranjiv'

Andy Ruiz Jr vs Anthony Joshua
 TIMOTHY A. CLARY / AFP
Dillian Whyte (27-1) uvjeren je da Anthony Joshua (23-1) ima slabu točku te da nam je postojanje iste potvrdio Andy Ruiz Jr. (33-2) kada ga je u lipnju prošle godine zaustavio u Madison Square Gardenu.

Iako je Joshua već u prosincu 2019. godine osvetio jedini poraz u karijeri i vratio svoje titule svladavši Ruiza jednoglasnom sudačkom odlukom, Whyte vjeruje da slaba točka aktualnog prvaka još uvijek tu.

"Joshua je sjajan borac, ali godinama unatrag sam vam govorio da je ranjiv. Ranjiv je kada ga se pogodi visoko u desnu stranu glave. To je udarac kojim ga je pogodio Ruiz. Ne znam ima li on problem s ravnotežom ili je o nečem drugom riječ kada ga se tu pogodi...", rekao je Whyte u razgovoru za YouTube kanal Matchroom Boxinga.

Dillian smatra i da to nije bio jedni razlog zbog kojeg je 'AJ' na pola godine ostao bez svojih titula.

"Pored toga, on je podcijenio Ruiza. Ne znam zašto se pojavio toliko velik i zašto je izgledao kao da ga čeka lagana šetnjica. S druge strane, u revanšu je Joshua napravio ono što je trebao, nadboksao ga je i pobijedio", zaključuje Whyte kojemu je zapravo jedini poraz u karijeri nanio upravo Anthony Joshua.

Dillian je, podsjetimo, obvezni WBC-ov izazivač koji će se u svom idućem meču obračunati s Alexanderom Povetkinom (4. srpnja).

Linker
17. lipanj 2024 16:56