K1 i Boks

Fury pokušao naći razloge poraza: ‘Bilo mi je prelagano, kao da sam boksao s lokalnim amaterom. Previše sam se zabavljao‘

Tyson Fury

 PA Images/Alamy/Alamy/Profimedia
Fury jest bio bolji u prvom dijelu borbe, no, kako je borba odmicala, Usyk je preuzeo kormilo i zasluženo pobijedio

Tyson Fury poražen je u najvažnijem meču svoje karijere, ali i najvećem boksačkom meču ovog stoljeća. Usyk ga je ranije u borbi prvo gotovo nokautirao, a onda nastavio dominirati sve do zvuka zvona. Postao je Ukrajinac tako novi apsolutni prvak u teškoj kategoriji, no revanš je već zakazan za dvanaesti mjesec.

Nije dugo trebalo Furyju da počne negirati da se poraz dogodio, a to je učinio već neki dan na svom YouTube kanalu. Fury je rekao da je ponovno pogledao meč i da smatra kako je pobijedio, a u drugom trenutku je rekao da je izgubio jer je meč bio prelagan:

‘‘Borbu sam gledao iznova nekoliko puta te i dalje dobivam isti odgovor – mislim da sam ja pobijedio. Usyk zna da me nije pobijedio. Bilo je zapravo dosta lakše nego što sam mislio da će biti. Moj problem je bio jer sam se vjerojatno previše zabavljao. Bilo je prelagano. Osjećao sam kao da sam unutra s lokalnim amaterskim boksačem. Previše sam uživao i zabavljao se, a onda sam platio cijenu u devetoj rundi‘‘, rekao je Fury.

‘‘Samopouzdan sam i jedva čekam izazove. Čuo sam da ima slomljenu vilicu i kosti oko oka, tako da neka ozdravi pa se vidimo u dvanaestom mjesecu‘‘, dobacio je.

Fury jest bio bolji u prvom dijelu borbe, no, kako je borba odmicala, Usyk je preuzeo kormilo i zasluženo pobijedio. Ove riječi da mu je bilo prelagano i da je osjećao da se bori s lokalnim amaterom nećemo ni komentirati, jer da je to istina, on bi bio taj koji kući nosi sve pojaseve.

Linker
26. lipanj 2024 16:22