K1 i Boks

WBC je naredio Shakuru Stevensonu borbu protiv neporaženog obaveznog izazivača

Shakur Stevenson

 Torsten Helmke/imago sportfotodienst/Profimedia
Štićenik Oscara De La Hoye ima 31 profesionalnu borbu, 27 nokauta i nijedan poraz u svojoj dosadašnjoj karijeri

WBC je naložio Shakuru Stevensonu da brani svoj naslov prvaka svijeta u lakoj kategoriji protiv Williama Zepede. S obzirom na rasporede obojice boraca, najvjerojatnije se cilja na jesenski termin.

Stevenson je sada slobodan borac nakon što je završio svoju posljednju borbu na ugovoru s promotorskom kućom Top Rank. Sudačkom odlukom svladao je Artema Harutyunyana početkom ovog mjeseca.

Kao rezultat toga, očekuje se da će uslijediti rat između ponuda za Stevensonov sljedeći nastup, s obzirom da su Eddie Hearnov ‘‘Matchroom Boxing‘‘ i Floyd Mayweatherov ‘‘Mayweather Promotions‘‘ nedavno izrazili interes za suradnju s 27-godišnjakom.

Zepedina promocija ‘‘Golden Boy Promotions‘‘ (GBP) također bi nesumnjivo dala ponudu ako borba ode na licitacije dok bi Top Rank mogao napraviti iznenađujući potez podižući cijenu.

Predsjednik i izvršni direktor GBP-a, Oscar De La Hoya, bio je vrlo uporan u tome da neće organizirati borbu osim ako Stevenson prethodno ne potpiše za ‘‘Golden Boy‘‘.

U međuvremenu, boksačka ikona napisala je na X-u: "Pogledajte ovo. William Zepeda je toliko opak da ima četiri sankcionirajuća tijela za birati. Nitko mu neće reći protiv koga se mora boriti sljedeće."

Zepeda je trenutno rangiran kao broj jedan od strane sve četiri glavne boksačke organizacije (WBC, WBA, WBO i IBF), ali mogao bi imati ograničeni odabir s obzirom da su WBA prvak, Gervonta Davis, i IBF nositelj titule, Vasiliy Lomachenko, trenutno u pregovorima za ujedinjujući meč ovog studenog.

Izvan WBC-a, mogao bi se boriti s WBO prvakom Denisom Berincykom, koji je osvojio titulu u svibnju pobijedivši Emanuela Navarretea podijeljenom odlukom.

Zepeda se zasada pokazao nedodirljivim, s obzirom da nijedan od njegovih protivnika nije uspio postaviti ozbiljna pitanja Meksikancu tijekom njegove dosadašnje karijere od 31 borbe (31-0).

‘‘Camaron‘‘ je završio 27 od svojih 31 protivnika prije zvona zadnje runde i drži solidne pobjede nad bivšim izazivačem za svjetsku titulu, Maxijem Hughesom, i bivšim IBF prvakom super-perolake kategorije, Josephom Diazom.

28-godišnjak je razbio Giovannija Cabreru početkom ovog mjeseca unutar tri runde žestokom serijom udaraca u tijelo i zatim izazvao sva četiri prvaka.

Kada je De La Hoya uzeo mikrofon, jasno je dao do znanja da će Berincyk vjerojatno doći prvi, a zatim Stevenson.

"William Zepeda je broj jedan u svakoj organizaciji", rekao je De La Hoya.

"WBO prvak je relativno laka borba za organizirati. Ići ćemo za tim, a onda vjerojatno, prije nego kasnije, suočit ćemo se sa Shakurom Stevensonom."

Linker
23. rujan 2024 03:26