K1 i Boks

(VIDEO) Ulaskom u tjedan borbe Furyja i Wildera dočekala nas je sjajna službena najava

Tyson Fury i Deontay Wilder
 screenshot (YouTube)
Tyson Fury i Deontay Wilder ovog će vikenda dovršiti svoj međusobni posao

"Hoćemo li ovu trilogiju pamtiti po velikom povratku i pobjedi Deontaya Wildera ili po nastavku dominacije Tysona Furyja?", pitanje je koje se postavlja na samom početku "Countdown" najave povodom ulaska u tjedan trećeg meča između WBC prvaka teške kategorije, Tysona Furyja i čovjeka kojem je pojas oduzeo, Deontaya Wildera.

Meč na koji je Fury svojevrsno bio natjeran dok se pripremao za ogled protiv Anthonyja Joshue mogao bi upravo u toj činjenici donijeti problem "Gipsy Kingu". Deontay Wilder i njegov tim pustili su Furyja da odrađuje svoje poslove i planove, dok su oni spremno čekali s pravnom dokumentacijom te su ljetos dobili potvrdu kako je Fury dužan odraditi treći meč, odnosno revanš drugog meča u kojem je slavio prekidom u sedmoj rundi. "Najveći boksački nokaut u posljednjih 16 mjeseci dio je Wilderovog pravnog tima", jedna je od itekako značajnih rečenica također izgovorenih u najavi.

Ova najava, kao i svaki Countdown, pobliže nas upoznaje sa samim borcima, ali i s njihovim pozadinama, kao i pozadinom prva dva ogleda. Prvog koji je, unatoč tome što se Fury dva puta našao na podu, završio bez pobjednika te drugog, u kojem smo vidjeli apsolutnu dominaciju britanskog boksača, još uvijek neporaženog "lineal" prvaka.

O meču govore različiti ljudi iz svijeta boksa i tako vam pokušavaju približi ono što ćemo pratiti u noći sa subote na nedjelju. Fury u ovaj meč ulazi kao veliki favorit, no može li itko opisati Deontaya Wildera, znajući o kakvom je udaraču riječ? On tvrdi da ćemo vidjeti njegovo novo izdanje i potvrdu kako je najbolji na svijetu. Sad to treba u meču dokazati.

Linker
26. lipanj 2024 19:15