K1 i Boks

(VIDEO) Teo Mikelić o sparinzima kod ‘Big‘ Mikea: ‘Tip je nakon treće runde skinuo opremu i promijenio profesiju‘

Mike Passenier (lijevo) i Teo Mikelić

 Screenshot (instagram, Knockout Benelux)
Hrvatski kickboksač proveo je gotovo godinu dana u kultnom Mike‘s Gymu

Među mnoštvom hrvatskih kickboksača koji će danas nastupiti na Glory 95 eventu naći će se i Teo Mikelić, 32-godišnji velteraš iz Pule. Mikelić je zapravo jedan od najiskusnijih hrvatskih boraca na tom "cardu", jer iza sebe ima 23 profesionalne pobjede i 15 poraza.

Teo dugi niz godina nastupa diljem Europe pod okriljem raznoraznih renomiranih organizacija, a ovo će mu biti treći nastup unutar Glory organizacije. Još 2014. godine Mikelić je nastupio na Glory 14 eventu, a bilo je to prvo gostovanje Gloryja na teritoriju Hrvatske. Tada tek 22-godišnji Mikelić "bačen je u vatru" protiv sjajnog Murthela Groenharta, pružio je odličan otpor, ali na koncu je meč prekinut po završetku prve runde, zbog posjekotine koju je Mikelić zadobio.

Novu šansu u Gloryju Teo je dobio u 11. mjesecu 2015. godine, na Glory 25 eventu u Milanu. Nažalost, uslijedio je još jedan poraz, a bolji od Mikelića bio je Rus Anatoly Moiseev koji ga je porazio jednoglasnom odlukom. Deset godina nakon debija u Gloryju, Mikelić će tražiti "treću sreću", odnosno prvu pobjedu unutar vodeće kickboksačke organizacije. Protivnik će mu biti Antonio Krajinović koji dolazi iz Osijeka, a više o njemu možete pročitati klikom na LINK.

Naporne pripreme u Punch it Gymu u Puli prošao je Mikelić, a radi se o okruženju s kojim je dobro upoznat i godinama trenira unutar spomenute dvorane. Međutim, Mikelić je jedan kraći dio svoje karijere proveo trenirajući u Nizozemskoj. Dvorana legendarnog Mikea Passeniera bila je Mikelićevo utočište otprilike godinu dana, a Teo se 2021. godine zaputio kod "Big" Mikea.

Gostujući u Podcast Inkubatoru prije nekoliko dana, Mikelić je detaljno opisao svoje iskustvo iz Mikeove dvorane. Teo je objasnio kako je živio u kući koja može ugostiti 12 osoba, ali zajedno su živjeli Chico Kwasi (Gloryjev prvak u velteru), Stoyan Koprivlenski (nekadašnji Gloryjev izazivač za pojas) i Mikelić. Spavalo se u krevetima na kat i sve je nalikovalo na služenje vojnog roka.

"Prvi trening radili smo već u šest sati ujutro. Trčali bi na traci oko 10 kilometara, zatim kratki odmor i onda radimo kombinacije sat i pol. Poslijepodne je novi trening, a srijedom i nedjeljom su sparinzi po 15 rundi. Dakle 30 rundi sparinga tjedno.", prepričao je Mikelić.

Ono što mnoge uvijek zanima jesu priče sa sparinga iz Mikeove dvorane. Antonio Plazibat više je puta pričao o nevjerojatno brutalnim i napornim sparinzima, a iskustvo Tea Mikelića nije se razlikovalo od iskustva koje je dijelio Plazibat.

"Općenito su sparinzi tamo brutalni. Jednom je došao neki Španjolac i Mike nam je rekao kako taj Španjolac govori ‘da je najjači u Španjolskoj i da je tamo sve prebio, pa je sada došao ovdje sve prebiti‘. Toliko nas je ‘potpalio‘ da smo svi htjeli proći rundu s njim, a tip je od 15 rundi sparinga već nakon treće skinuo opremu i gotovo, ide mijenjati profesiju. Bilo je ljudi koji su dolazili na tjedan dana ili na mjesec dana, ali onda su odradili prvi sparing i sedam dana ležali u krevetu.", rekao je Teo.

Otprilike godinu dana Mikelić je proveo u dvorani Mikea Passeniera, ali nakon toga vratio se kući u Pulu. Mnoge je zanimalo gdje je "puklo" između Mikelića i Passeniera, a Teo je u Podcast Inkubatoru detaljno pojasnio zašto je prekinuta ta suradnja.

"Ja sam otišao kod Mikea na dva tjedna da vidim kako ću se snaći. Nismo znali koliko ću ostati tamo. Mikeu sam rekao da želim biti tamo i trenirati, a on mi je rekao da sam dobar i da mogu ostati. Godinu dana ostao sam tamo. Odradio sam devet mečeva s Mikeom, gotovo svaki mjesec imao sam meč. Ja sam došao tamo s 29-30 godina i mislio sam da ću odraditi jedan ili dva meča, a da će me on nakon toga probati gurnuti u Glory. Nisam došao boriti se svaki mjesec za par stotina eura. Već sam imao dobro izgrađen život kući, a takve mečeve mogao sam samom sebi sređivati."

"Dobro sam se slagao s Mikeom, a posljednji meč bio je u Puli kad sam u Areni pobijedio, a nakon toga smo se pozdravili i nismo ništa konkretno za dalje dogovarali. Prošlo je ljeto, dobio sam nekakvu ponudu za meč u Češkoj, zvao sam ga da ide sa mnom, a on je odbio. Nije tu došlo do nikakve svađe, ali on je jednostavno biznismen. Ili ćeš biti ti tamo pokraj njega gdje ti on govori što da radiš i biti mu na oku, pa će ti on tražiti mečeve ili nećete surađivati. Iskreno, teško mi je bilo tamo, osjećao sam se odsječeno, sam kao pas.", detaljno je pojašnjenje iskusnog hrvatskog kickboksača.

Mikelić je još tada imao veliku želju vratiti se u Glory, a prilika mu se otvorila dolaskom Gloryja u Zagreb. Ne sumnjamo kako će dati sve od sebe da priliku iskoristi na najbolji način, a meč između njega i Krajinovića otvorit će Gloryjev spektakl u Zagrebu. Kompletno gostovanje Mikelića i Andreja Kedveša u Podcast Inkubatoru možete pogledati klikom na LINK.

Linker
21. rujan 2024 12:17