K1 i Boks

(VIDEO) Posljednje riječi su pale: ‘Gladijator‘ Joshua teži od Duboisa koji se pojavio s najvećom težinom u svojoj karijeri

Anthony Joshua vs. Daniel Dubois

 SCREENSHOT (MATCHROOM BOXING)
Sutra ćemo doznati tko je ‘Kralj Otoka‘, a prilog s vaganja donosimo ispod

Anthony Joshua podsjetio je Daniela Duboisa na svoju ambiciju kada su se vagali za sutrašnju borbu za naslov IBF prvaka u teškoj kategoriji, a mjesto događanja kultni je - Wembley.

Pred publikom koja je blago izviždala Duboisa na londonskom Trafalgar Squareu, dvojac je posljednji put progovorio prije dolaska na Wembley u subotu navečer za priliku koja predstavlja najveći izazov u Duboisovoj karijeri, dok bi za Joshuu mogla biti završna točka njegove karijere na najvišoj razini.

Morali su biti razdvojeni kada su se prvi put našli licem u lice kako bi promovirali subotnju borbu, a manje iskusni Dubois, koji ima 27 godina i sve se više prepoznaje kao opasan borac, nikada nije djelovao uplašeno.

Slično tome, nije ga zabrinula činjenica da je Joshua favorit među prisutnom publikom, ali nakon što je na vagi bio nešto teži od svog sunarodnjaka iz Londona, Joshua je za DAZN izjavio: "Još uvijek nisam ratnik u vrtu. Još uvijek nisam ratnik u vrtu. Još uvijek sam na bojnom polju. Ne osjećam miris ruža – samo krvi."

"Vidim sebe kao gladijatora i sutra ću zakoračiti u arenu kako bih nastupio pred ljudima koji vole vidjeti krv, hrabrost i slavu. Napumpan sam i spreman nastupiti za publiku."

Dubois – koji je unatoč svojem statusu prvaka prvi stao na vagu – opisan je kao "napet" od strane Josepha Parkera, jednog od bivših Joshuinih protivnika. Njegov trener Don Charles ponovno je bio odsutan, ali Dubois je rekao: "Spreman sam za borbu. Vrijeme je da uđemo u ring i borimo se. Idemo."

"Radili smo naporno. Sve što mogu reći je da sam spreman za borbu. Uloženo je puno truda. Spreman sam. Priča je gotova."

Willy Hutchinson tada je pokazao najveće samopouzdanje od svih boraca predviđenih za borbu na Wembleyju, pred suočavanje s Joshuom Buatsijem u svojoj najtežoj borbi dosad, u kategoriji poluteške težine.

Josh Warrington i Anthony Cacace, koji će se boriti u super pero kategoriji, upleli su se u žestoku verbalnu razmjenu, dok su Mark Chamberlain i Josh Padley, lake kategorije, razmijenili guranje.

Rezultati službene vage - Dubois vs. Joshua

IBF naslov u teškoj kategoriji – 12 rundi po 3 minute

Daniel Dubois 112.7kg (248.6lbs) vs. Anthony Joshua 114.5kg (252.5lbs)

Europski naslov u srednjoj kategoriji – 12 rundi po 3 minute

Tyler Denny 72.5kg (159.9lbs) vs. Hamzah Sheeraz 72.4kg (159.6lbs)

Poluteška kategorija – 12 rundi po 3 minute

Willy Hutchinson 79.3kg (174.9lbs) vs. Joshua Buatsi 79.2kg (174.7lbs)

Super pero kategorija – 12 rundi po 3 minute

Anthony Cacace 58.9kg (129.8lbs) vs. Josh Warrington 58.5kg (129lbs)

Srednja kategorija – 12 rundi po 3 minute

Josh Kelly 72.2kg (159.1lbs) vs. Ishmael Davis 72.3kg (159.3lbs)

Super laka kategorija – 10 rundi po 3 minute

Mark Chamberlain 63.2kg (139.4lbs) vs. Josh Padley 63.3kg (139.6lbs)

Linker
20. rujan 2024 21:31