K1 i Boks

(VIDEO) Napeto je bilo između Verhoevena i Overeema sve dok ih Badr Hari nije smirio svojim govorom

Rico Verhoeven i Alistair Overeem

 Screenshot (twitter, Beyond Kickboxing)
Rico Verhoeven ljutito je ušao u Gloryjev ring nakon što ga je Overeem prozvao

Gubio je Alistair Overeem 2-0 (20-18) na četiri od pet sudačkih kartica uoči posljednje dok je jedan sudac imao rezultat 19-19 uoči finalne tri minute. Overeemu je trebalo pravo čudo (ili prekid) da preokrene ovaj meč u svoju korist, a to je i napravio.

‘‘Demolition Man‘‘ dvaput je slao Badra Harija na pod i svi suci bodovali su rundu 10-7 u korist Overeema. Time je 42-godišnji Alistair preokrenuo rezultat i na one četiri sudačke kartice na kojima je gubio dva razlike, a na jednoj je uvjerljivo slavio 29-26.

Neposredno nakon borbe, Alistair je počeo prozivati Rica Verhoevena uz riječi kako se Verhoeven nije niti pojavio, misleći da se zapravo protiv Rica trebao boriti, a ne protiv Badra Harija. Nije dugo prošlo, a Rico Verhoeven prešao je s gledateljske pozicije u ring i počeo se unositi Overeemu u lice. Overeem je reagirao na šaljiv način, dok je Verhoeven bio silno ozbiljan i djelovao je spremno na obračun u svakom trenutku.

‘‘Kažeš da nisam ovdje? Evo me, ovdje sam. Ako ćeš se ovako boriti protiv mene, nećeš izdržati niti dvije runde.‘‘, poručio je Verhoeven, a Overeem je zatim uzeo mikrofon.

‘‘Ljudi, znate kako stoje stvari. Na ulici bih uništio ovog tipa.‘‘, rekao je ‘‘Reem‘‘ koji taj argument već neko vrijeme koristi, aludirajući da je on kao MMA borac puno kompletniji i opasniji od najboljeg kickboksača svijeta.

‘‘Nemoj pričati o ulici. U kickboksačkom si ringu!‘‘, poručio mu je Verhoeven, a Ricu se ubrzo obratio Badr Hari koji je zapravo spriječio daljnji ‘‘trash talk‘‘ i nepotrebne tenzije.

‘‘Glory, uistinu razmišljam o kraju.‘‘, između ostalog rekao je Badr Hari nakon što je preuzeo mikrofon, a s obzirom da se jedna takva legenda vrlo vjerojatno umirovila u tom trenutku, tenzije između Verhoevena i Overeema naglo su nestale.

Svjesni su postali Rico i Alistair da ne bi trebali oduzimati pažnju legendarnom Hariju i nakon toga uslijedili su posve drukčiji trenuci od onih koje smo do tada gledali. Verhoeven i Overeem prvo su se sportski pozdravili i prijateljski izgrlili s Badrom Harijem, a uslijedio je i jedan zajednički zagrljaj sve trojice.

image

Rico Verhoeven, Badr Hari i Alistair Overeem

ANP/ddp USA/Profimedia

Verhoeven je maknuo svoj bijes s lica, a on i Overeem također su se na kraju pozdravili i sve je završilo na miran način. Jasno je kako su Verhoeven i Overeem na početku zapravo samo promovirali svoj potencijalni meč isforsiranim trzavicama, ali Badr Hari brzo je to stopirao i tada su ‘‘Reem‘‘ i Verhoeven prestali s glumom.

Linker
03. svibanj 2024 06:13