K1 i Boks

(VIDEO) Joe Joyce sinoć se vratio pobjedama: Prekidom svladao Kasha Alija i uspješno izvukao karijeru iz ponora

Joe Joyce

 PA Images/Alamy/Alamy/Profimedia
Smjer u kojem će Joyce ići u sljedećih nekoliko mečeva je jasan – ponešto lakši protivnici i ponovno dobivanje samopouzdanja

Ne bismo pretjerali kada bi smo rekli da je sinoć karijera Joea Joycea bila na liniji. Nekoć velika uzdanica teške kategorije doživjela je pravi ponor u svojoj karijeri u prošla dva nastupa kada je dvaput zaredom izgubio prekidima od kineskog teškaša Zhileija Zhanga.

Bilo je jasno Franku Warrenu i Joyceovom timu da više jednostavno ne smije izgubiti ukoliko želi i dalje biti zanimljiv boksačkoj zajednici, tako da su mu doveli protivnika kojeg sigurno može i kojeg mora pobijediti. Njegovo ime je Kash Ali te se upravo to i dogodilo – Joyce se preko njega vratio na pobjedničke staze.

Krenuo je Joyce oprezno, udarcima u tijelo je polako ‘‘topio‘‘ Alijevu kondiciju i polako ali sigurno išao prema sigurnoj pobjedi. Vidjelo se da je riječ o upravo takvom meču – meču u kojemu Joyce sigurno mora pobijediti. U posljednjih 30-ak sekundi desete runde, Joyce je direktima polako probijao Alijevu obranu, da bi ga poslao na pod odakle Ali nije ustao. Joyce je slavio nokautom u desetoj rundi, tako da je uspio upisati pobjedu nakon dva teška poraza.

Smjer u kojem će Joyce ići u sljedećih nekoliko mečeva je jasan – ponešto lakši protivnici i ponovno dobivanje samopouzdanja kako bi se okušao protiv nešto većih imena nakon svega toga.

S obzirom da već ima 38 godina, cijeli postupak će vjerojatno morati ići nešto brže, odnosno, vjerojatno neće dugo čekati na sljedeći meč. Nama ostaje za vidjeti može li uistinu Joyce ponovno doći tamo gdje je bio prije dva kobna susreta s kineskim teškašem Zhangom i dva uzastopna poraza.

Linker
26. travanj 2024 05:50