K1 i Boks

(VIDEO) Iskusni srpski teškaš gotovo je ispao iz ringa; Ruski ‘monstrum‘ spektakularno se vratio pobjedama

Arslanbek Makhmudov | Makhmudov vs. Miljan Rovčanin

 Instagram (arslanbek Makhmudov)
34-godišnji ruski boksač s kanadskom putovnicom vratio se u ring nakon teškog poraza krajem prošle godine

Arslanbek Ruslanovich Makhmudov sve do 12. mjeseca prošle godine bio je na glasu kao jedan od najvećih potencijala među boksačima teške kategorije. Ruski ‘‘monstrum‘‘ s kanadskom putovnicom izgledao je zastrašujuće unutar ringa u svim svojim dotadašnjim mečevima, a u borbu protiv Agita Kabayela ušao je sa ‘‘scoreom‘‘ 18-0.

Čak 17 od ukupno 18 pobjeda, Makhmudov je upisao nokautom, a samo je Carlos Takam uspio izdržati do sudačke odluke. Veliki favorit bio je Makhmudov u meču protiv Agita Kabayela, ali dočekao ga je ‘‘hladan tuš‘‘. Kabayel je doslovno pretukao ovog zastrašujućeg rusko-kanadskog teškaša i nokautirao ga je već u četvrtoj rundi borbe.

‘‘Hype‘‘ koji je pratio Makhmudova naglo je splasnuo i Makhmudov više nije pod svjetlima najvećih boksačkih pozornica. No, nakon sinoćnjeg povratka u ring, Makhmudov bi opet mogao privući pažnju onih koji organiziraju velike boksačke priredbe.

Naime, Arslanbek je boksao na priredbi u Kanadi i tražio je povratak pobjedama u meču protiv iskusnog srpskog teškaša Miljana Rovčanina (27-3-0 uoči meča). 30-godišnji Rovčanin boksač je vrlo dobrog ‘‘scorea‘‘, a 2018. godine boksao je protiv Agita Kabayela za europsku titulu. Proveo se slično kao i Makhmudov, jer Kabayel je slavio nokautom u trećoj rundi.

Dijelio je Rovčanin ring i s Jaredom Andersonom, ali taj meč je izgubio nokautom u drugoj rundi. Rovčanin je dosad uglavnom gubio mečeve u kojima je imao priliku za iskorak, ali sve manje mečeve rutinski dobiva.

Sinoć se našao u ringu s Makhmudovim i to nije bio jedan od onih manjih mečeva. Makhmudov je i dalje vrhunski teškaš što je dokazao izvedbom protiv Rovčanina. Borba je završila u drugoj rundi, na vrlo spektakularan način.

Dvaput zaredom Makhmudov je slao Rovčanina u nokdaun, a srpski teškaš u oba navrata bio je jako blizu da ispadne iz ringa. Visio je Rovčanin na konopima, a komentatori su naglašavali kako nije bilo daleko da im padne u naručje. Nakon drugog nokdauna Rovčanin se nije pridigao i borba je završila 19. pobjedom Arslanbeka Makhmudova.

34-godišnji Rus nadimka ‘‘Lav‘‘ na sjajan način vratio se pobjedama, a ovakva pobjeda sigurno vraća i njegovo samopouzdanje. Preostaje nam vidjeti koji su sljedeći izazovi za ovog teškaša koji mnogima može pomrsiti račune.

Linker
26. svibanj 2024 09:17