K1 i Boks

‘Bilo mi je teško gledati Hrgovića, ali znao sam kako će završiti. Borba s njim? Idemo! Uvijek sam za to!‘

Alen Babić

 Screenshot/YouTube (Boxing News)
Svoj osvrt na ‘El Animalov‘ recentni poraz od Duboisa dao je i hrvatski boksač Alen Babić

Iako je Filip Hrgović, u meču za privremenog IBF-ovog prvaka teške kategorije, poražen prije pet dana, borba hrvatskog i britanskog teškaša još je uvijek jedna od najfrekventnijih tema u boksačkom svijetu. Brojni boksači, treneri i analitičari prethodno su iznijeli svoje mišljenje o predmetnom obračunu, odnosno o ishodu istog, a sada je to učinio i Alen Babić.

Babić je, naime, u srijedu boravio u Brentwoodu (Essex, Engleska) povodom Matchroomove medijske konferencije posvećene nadolazećoj priredbi koju će predvoditi okršaj "Savagea" i Johnnyja Fishera (6. srpnja, London), a po završetku presice, brojni su novinari ispitivali 33-godišnjeg Rovinjanina upravo o borbi Hrgovića i Duboisa.

"Luda borba, vidio sam od prve runde da Hrgović nije dobar jer u njegovim udarcima nije bilo snage, nisu ostavljali traga na Duboisu. Kao Hrvatu, bilo mi je jako teško gledati tu borbu, uvijek želim da naši borci pobijede, ali nakon što je druga runda završila, znao sam u kojem će smjeru meč ići. Rekao sam to svojim dečkima, nisu mi vjerovali, govorili su mi: ‘Dobar je, odličan je‘, ali vidio sam...nije bilo udaraca, nije bilo volje, ničega nije bilo. Mora se resetirati, kao što sam i ja to učinio, i početi ispočetka. Ja uspio u tome, sad ćemo vidjeti može li i on", rekao je Babić za Boxing News pa odgovorio na pitanje novinara Andija Purewala o njegovom eventualnom meču s ‘El Animalom‘:

"Ako fanovi to žele vidjeti, a znam da žele, idemo! Uvijek sam spreman za tu borbu, govorim to već pet godina. Uvijek sam tu za taj meč i uvijek ću biti. To je moj posao".

Linker
24. lipanj 2024 12:55