K1 i Boks

(VIDEO) Hari i Overeem trenutno su na 1-1: Prisjetite se kako su nokautirali jedan drugog u prva dva meča

Alistair Overeem i Badr Hari

 Screenshot (youtube, Glory Kickboxing)
Dvojica velikana borilačkog sporta danas će zaključiti trilogiju

Teško kickboks može ponuditi veći meč od onog koji ćemo gledati večeras iza 22:00 sata. Alistair Overeem (10-4 kickboks, 47-19 MMA) i Badr Hari vjerojatno su najveće kickboksačke zvijezde u ovom trenutku, a jedino im Rico Verhoeven parira popularnošću.

Činjenica je da 38-godišnji Hari i 42-godišnji Overeem nisu na svojim vrhuncima karijere, odnosno miljama su daleko od svojih najslavnijih dana. Overeem je prošle godine otpušten iz UFC-a i odlučio se vratiti kickboksu u kojem nije nastupao od 2010. godine kada je pobjedom nad Peterom Aertsom osvojio K-1 World Grand Prix turnir.

Što se Badra Harija tiče, njegov rezime ne izgleda dobro, odnosno izgleda jako loše u posljednjih sedam godina. Hari nije upisao pobjedu od osmog mjeseca 2015. godine i nokauta protiv Ismaela Londta. U periodu od 12. mjesec 2016. godine pa sve do sada, Hari je nanizao četiri poraza, a dvije borbe okončane su ‘‘no contestom‘‘. Hesdyja Gergesa pobijedio je na bodove 2018. godine, ali ishod je kasnije preinačen u ‘‘no contest‘‘ jer su obojica bili dopingirani. ‘‘No contestom‘‘ završio je i Harijev ovogodišnji meč protiv Arkadiusza Wrzoseka. U pauzi između druge i treće runde nastao je sukob na tribinama u belgijskom Hasseltu i cijeli event je prekinut.

Hari će večeras protiv ‘‘Reema‘‘ pokušati doći do prve pobjede nakon više od sedam godina, a bit će to njihov treći međusobni obračun. Marokanac i ‘‘Reem‘‘ prvi put u ringu su se obračunali još krajem 2008. godine, a slavio je Overeem nokautom nakon samo dvije minute i sedam sekundi borbe. Revanš je uslijedio krajem 2008. godine, a Hari je slavio nokautom nakon dvije minute i 14 sekundi. Gotovo 13 godina kasnije Hari i Overeem će odraditi treći meč kojim ćemo dobiti odgovor tko je od njih dvojice bolji kickboksač.

Glavni dio Gloryjeve večerašnje priredbe započinje od 20:00h, a prije nego Hari i Overeem uđu u ring, čeka nas pet mečeva na ‘‘main cardu‘‘. Dok nestrpljivo čekate tu borbu, podsjetite se kako su izgledala prva dva meča ovih legendi borilačkog sporta. Video se nalazi pri dnu teksta. Uživajte.

Linker
07. svibanj 2024 22:22