K1 i Boks

(VIDEO) Gennady Golovkin u subotu traži pobjedu vrijednu trećeg meča protiv Canela

Golovkin vs. Derevyanchenko
 screenshot
Najveći ovotjedni boksački meč održava se u njujorškom Madison Square Gardenu. Tamo će Gennady Golovkin krenuti po IBF titulu srednje kategorije te automatski time i treći meč protiv Canela Alvareza. Boksač koji će ga pokušati zaustaviti u tome je Serhiy Derevyanchenko.

Golovkin (39-1-1, 35 KO) će se ovim putem boriti u meču gdje je IBF prvobitno vidio Canela Alvareza, no od njega su odustali nakon što se nisu uspjeli dogovoriti oko honorara. Drugi boksač planiran za taj meč ostao je isti, a to je Serhiy Derevyanchenko (13-1, 10 KO). 33-godišnji Ukrajinac po drugi put u karijeri napasti će svjetsku titulu, nakon što ga je prije godinu dana također u napadu na IBF pojas zaustavio Daniel Jacobs.

Ovo je vrlo zanimljiv meč svima koji žele vidjeti treći okršaj Golovkina i Alvareza, a takvi su vjerojatno svi boksački fanovi na svijetu. Nakon poraza u vrlo neizvjesnom drugom meču, Golovkin ima cilj još jednom boksati protiv Meksikanca, no privremenu je rampu po tom pitanju spustio Canelov promotor Oscar De La Hoya. On je najavio kako Golovkin prije tog meča mora ostvariti barem jednu veliku pobjedu. Ona u kojoj bi osvojio IBF titulu svakako bi bila takva, budući da Canelo želi taj pojas u svom vlasništvu. Kad bi Golovkin mogao s tim ulogom ući u meč, vjerojatnost za njegovu organizaciju puno bi bila veća. Canelo će u međuvremenu kratko otići u polutešku kategoriju gdje će se boriti protiv velikog Sergeja Kovaleva.

Ipak, prije toga će Golovkin morati odraditi ispit protiv tehnički vrlo neugodnog Ukrajinca, koji je spreman iznenaditi. U meč ulazi bez pritiska i pokušat će svijetu uskratiti meč koji žele vidjeti. Golovkin tvrdi kako se osjeća najbolje u karijeri i da ovim putem ne namjerava ništa prepustiti slučaju. Namjera mu je nokautirati Ukrajinca, a nakon toga i Meksikanca. Madison Square Garden ponudit će mu priliku da napravi prvo. A nakon toga može početi razmišljati o Las Vegasu i završetku velike trilogije.

Linker
22. lipanj 2024 18:47