K1 i Boks

Usyk odbio pogledati snimku Joshuinog nokauta: ‘Zašto ste tako krvoločni? I taj čovjek ima majku i oca‘

Oleksandr Usyk

 PA IMAGES/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA Pa Images/alamy/alamy/profimedia
Za nešto više od dva mjeseca (18. svibnja) ćemo vidjeti hoće li se držati tog stava

Prošli vikend smo doživjeli spektakularan završetak borbe u teškaškom okršaju između Francisa Ngannoua i Anthonyja Joshue. Nakon što je Britanac dva puta rušio bivšeg UFC prvaka, ubojitom desnicom u drugoj rundi je podigao cijelu dvoranu na noge kada je u potpunosti ugasio kamerunskog gorostasa.

Uskoro nas očekuje još boksačkog spektakla jer 18. svibnja će se boriti Oleksandr Usyk i Tyson Fury za titulu svjetskog prvaka u tri najveće boksačke organizacije. Usyk je ovaj tjedan snimao intervjue i promo materijal za DAZN. Voditelj intervjua mu je dao laptop, pustio borbu Joshua – Ngannou i zamolio ga da podijeli svoje komentare.

Nakon što je AJ drugi puta rušio Ngannoua, ukrajinski prvak napravio je neugodnu grimasu. Znao je da uskoro slijedi nokaut te je zatvorio laptop odbijajući pogledati zastrašujući završetak borbe. Nije puno komentirao zašto je to napravio, ali znamo da je u prošlosti rekao više puta kako više voli pobjeđivati odlukom sudaca nego nokautom. Kada je bio upitan zašto nije nokautirao Joshuu u njihovoj prvoj borbi, odgovorio je protupitanjem:

"A zašto ste vi tako krvoločni? Ako je pobjeda očita, sve je u redu. Zašto je potrebno da čovjek padne? I taj čovjek ima majku i oca, nokaut uzme veliki komad nečijeg zdravlja. Nisam za to".

Za nešto više od dva mjeseca, 18. svibnja ćemo vidjeti hoće li se držati tog stava kada uđe u ring protiv "Kralja Cigana".

Linker
19. travanj 2024 23:28