K1 i Boks

Usyk će novac zarađen u meču sa Joshuom iskoristiti za pomoć svom narodu

Oleksandr Usyk

 Screenshot(youtube, Blockasset)
Ovime će Usyk pomoći Ukrajini na jedan drugačiji način

Bivši zlatni olimpijac i današnji svjetski prvak u teškoj kategoriji Oleksandr Usyk odlučio je pomoći svojoj zemlji na drugačiji način. Umjesto s puškom u ruci na neprijatelja, on će se boriti u boksačkom meču protiv Anthonyja Joshue kako bi prikupio novčana sredstva za svoj narod u Ukrajini.

Revanš protiv Anthonyja Joshue prvotno je zakazan za svibanj (5. mjesec), ali zbog svega što se dešavalo borba je na kraju odgođena. Sada se pretpostavlja da bi borba mogla zaživjeti 23. lipnja (6. mjesec) u Saudijskoj Arabiji. Usyk se prvotno pridružio svojim borbenim jedinicama u obrani Kijeva od napada ruskih snaga, ali nakon nekoliko tjedana dobio je dopuštenje da napusti zemlju i krene s pripremama za veliki revanš.

Ukrajinski boksač želi iskoristiti ovu dugo iščekivanu borbu kako bi sakupio milijun dolara pomoći svom narodu, a novac će se prikupljati putem njegove vlastite fondacije "Usyk Foundation".

"Mnogim ljudima u Ukrajini je sada potrebna pomoć. Smatramo da što prije se fundacija oformi to će prije ljudi dobiti pomoć koju trebaju." - izjavio je Usyk.

Usyk se odmah nakon borbe namjerava vratiti u Ukrajinu, a nada se kako će sama borba pomoći ojačavanju duha njegove nacije.

U prvoj borbi Usyk je iznenadio sve i dokazao kako ipak ima snagu boriti se protiv teškaša. Preuzeo je inicijativu u borbi, odboksao "olimpijski" držeći kroz čitavu borbu visok tempo i ne ostavljajući Joshui priliku da dođe do predaha. Joshua je tada zagrizao mamac i krenuo se nadboksavati s vjerojatno najboljim tehničarom u boksu trenutno, što ga je na kraju dovelo do poraza. Hoće li u revanšu promijeniti taktiku vidjet ćemo za nekoliko tjedana.

Linker
27. travanj 2024 05:09