K1 i Boks

Umirovljeni britanski boksač razočaran je Joshuinim odabirom protivnika: ‘Teško je biti uzbuđen zbog meča protiv Wallina‘

Anthony Joshua (lijevo) i Otto Wallin (desno)

 PA Images/Alamy/Alamy/Profimedia
Carl Froch u razgovoru za Talk Sport iskazao je razočaranost

Dobar dio ove godine slušali smo Eddieja Hearna kako priča o Joshuinom planu za ovu kalendarsku godinu. Tri meča trebao je odraditi Joshua u 2023. godini.

Prvi je trebao biti nešto lakši, a Jermaine Franklin poslužio je kao zagrijavanje za ostala dva meča. Zatim je Joshua trebao boksati protiv Dilliana Whytea, ali Whyte je bio pozitivan na doping i onemogućen mu je nastup. Uskočio je Robert Helenius, a Joshua je bez većih problema došao do pobjede.

‘‘Šećer na kraju‘‘ trebao je biti Deontay Wilder, ali nikako se Joshua i Wilder ne uspijevaju dogovoriti. Obojica će nastupiti 23. prosinca (12. mjesec) na istom boksačkom eventu u Saudijskoj Arabiji, ali neće boksati jedan protiv drugog.

Prisjetimo li se kako su Saudijci dramatizirali zbog Joshuinog ugovaranja meča s Whyteom, pomalo je nevjerojatno da Joshua i Wilder boksaju na istoj priredbi, ali ne međusobno. Saudijci su ljetos vršili pritisak na Joshuu da preskoči meč protiv Whytea, jer su se plašili da bi ‘‘AJ‘‘ porazom mogao ugroziti meč protiv Wildera. Joshua je na kraju boksao protiv Heleniusa, došao je do pobjede, ali prije potencijalnog meča s Wilderom, odradit će borbu protiv opasnog Otta Wallina.

Legendarni Carl Froch smatra da Joshua griješi i da smo u Saudijskoj Arabiji definitivno trebali gledati borbu Joshue i Wildera.

‘‘Pomalo je razočaravajuće što će ‘AJ‘ boksati protiv Wallina, umjesto s Deontayjem Wilderom. Meč između ‘AJ-a‘ i Wildera po meni je jako velik meč i nešto čemu se radujem. To je meč koji me može uzbuditi. Kad sam saznao da će Joshua boksati s Wallinom, ostao sam razočaran. Vidljivo je da Joshua, Eddie Hearn i ostatak tima još uvijek prolaze kroz proces ponovne izgradnje. Otto Wallin nije loš protivnik, ali budimo iskreno, teško je biti uzbuđen zbog tog meča.‘‘, zaključio je umirovljeni boksač, a danas analitičar, Carl Froch.

Froch možda olako otpisuje Wallina. Šveđanin ima samo jedan poraz u dosadašnjoj karijeri, a pretrpio ga je u meču protiv Tysona Furyja. Namučio je Wallin Furyja u tom meču i sigurno može napraviti određene probleme i Joshui.

Linker
04. svibanj 2024 14:09