K1 i Boks

Dan Hardy sumnja u Joshuinu ‘mentalnu snagu‘: ‘Stilski je najbolji protivnik za Ngannoua‘

Francis Ngannou (lijevo) i Anthony Joshua (desno)

 Amy Kaplan/Zuma Press/Profimedia| Kevin Quigley/Dmg Media/Profimedia
Poznati britanski analitičar smatra da Francis Ngannou ima ono što je potrebno za poraziti boksača poput Joshue

Tko je predviđao da Francis Ngannou neće imati jednokratni izlet u boks, nego će borbom protiv Tysona Furyja otvoriti još mnoštvo mogućnosti za velike boksačke mečeve. Vjerujemo da se gotovo nitko nije nadao tome, ali Ngannou je pružio odličan meč protiv Furyja i sada je tražena roba na boksačkom tržištu.

Deontay Wilder ili Anthony Joshua imena su koja se nerijetko spominju kao njegovi potencijalni protivnici. Meč protiv Wildera promotori bi vjerojatno promovirali kao obračun dvojice najsnažnijih udarača na svijetu. Francis Ngannou bio je na glasu kao najsnažniji udarač među MMA borcima, dok Wilder uživa sličnu reputaciju među boksačima. Bio bi to jako velik meč i tu nema dileme.

Borba između Anthonyja Joshue i Francisa Ngannoua također bi bila velika. Iako Joshua trenutno ne drži niti jednu svjetsku titulu, još uvijek kotira kao ponajbolji teškaš na svijetu, a vjerojatno je i najveća zvijezda među teškašima. Ngannou bi se odlično naplatio, ali kako bi se proveo u ringu s Joshuom?

Dan Hardy, umirovljeni borac, a danas analitičar i komentator, gostujući u MMA Houru dao je svoju analizu nekih potencijalnih Francisovih boksačkih mečeva.

‘‘Tyson Fury stilski je vjerojatno najteži protivnik za Ngannoua. On je visok, jako mobilan u gornjem dijelu tijela i ima odličnu obranu. Kad pogledate nekog poput Anthonyja Joshue ili Joea Joycea, oni su nešto ‘krući‘ i ne podnose udarce tako dobro kao Fury. Definitivno se ne oporavljaju od teških udaraca kao što to radi Fury.‘‘, započeo je Hardy, a zatim je nastavio s pojašnjenjem.

‘‘Mislim da je Ngannou prihvatio najnezgodniji test i svejedno se iskazao. Vrata u boksu definitivno su otvorena za Ngannoua. Recimo da ga upare u budućnosti s nekim poput Deontayja Wildera. Imat ćete dvojicu najjačih udarača na planetu. Ali stilski za Ngannoua, postoje neke rupe u Wlderovoj igri koje mogu biti razotkrivene. Iskreno, mislim da su Ngannouu sva vrata otvoreno. Mogli bismo gledati tipa koji istovremeno može držati WBC-ovu i PFL-ovu titulu istovremeno. Mislim da je Anthony Joshua stilski jedan od najboljih protivnika za Ngannoua. Joe Joyce također bi stilski odgovarao jer on boksa, ne želim reći ‘amaterski‘, ali koristi taj amaterski stil gdje baca puno udaraca, ali njegova glava ostaje na centralnoj liniji. Ne kreće se puno. Što se Anthonya Joshue tiče, ne znam može li se on oporaviti nakon što završi uzdrman i na tlu. Posebno ako mu se to dogodi protiv boksača koji ima ‘score‘ 0-1. Osjećam da bi se rasplelo puno brže.‘‘, dodao je Dan.

Hardy očito kao i mnogi, sumnja u mentalnu snagu Anthonyja Joshue. Nerijetko Joshui spočitavaju da nema ‘‘ratnički duh‘‘ i da se ne snalazi kad situacija postane teška, odnosno, ne snalazi se kada je u podređenoj situaciji. Upitno je može li ga Ngannou dovesti u takvu situaciju.

Linker
21. travanj 2024 11:19