K1 i Boks

Ugledni boksački trener prognozirao okršaj Joshue i Ngannoua: ‘Mislim da će ga nokautirati‘

Anthony Joshua i  Francis Ngannou

 DANIEL LEAL/AFP/PROFIMEDIA Daniel Leal/afp/profimedia
Garcia smatra kako je Ngannou protiv Furyja izgledao dobro prvenstveno zbog Britančeve nedovoljne pripremljenosti

Jedanaest dana dijeli nas od boksačkog meča između Anthonyja Joshue i Francisa Ngannoua u Rijadu (Kingdom Arena), a sukladno tome, medijskim prostorom višestruko se množe analize i prognoze povezane s njihovim okršajem. Svoje su viđenje prethodno iznijeli brojni akteri sa svjetske borilačke scene, a među posljednjima je to učinio renomirani boksački trener Robert Garcia.

"Mislim da je Ngannou imao odličnu izvedbu u prošlom meču jer mi se čini da Tyson Fury nije uopće trenirao za tu borbu. Rekao bih da je Fury mislio da će to biti za njega biti lagana šetnja, dok je Francis bio u odličnoj formi i motiviran da svima pokaže da su bili u krivu", rekao je Garcia u razgovoru za iFL TV pa dodao: "Joshua je uvijek u formi, on je vrlo posvećen borac i mislim da će nokautirati Francisa".

Garcia je surađivao s Joshuom uoči njegovog revanša s Oleksandrom Usykom, a kao trener koji ga dobro poznaje, ističe kako je za Joshuinu karijeru ključna stvar - aktivnost.

"Nakon meča kojeg smo imali s njim, Rudy Hernandez i ja rekli smo njemu i njegovom timu da ga drže zaposlenog. To je ono što Joshua treba. Borbe jednom godišnje su bile pogrešan odabir i, iako više nije sa mnom, drago mi je što su ga lani održali aktivnim. Borio se tri puta, a sada mu predstoji nova borba i to je najbolje što su mogli učiniti", zaključio je Garcia.

Podsjetimo, okršaj Joshue i Ngannoua (na deset rundi) predvodit će boksačku priredbu koja će se 8. ožujka održati u Rijadu (Kingdom Arena). U sunaslovnoj borbi večeri snage će odmjeriti Joseph Parker i Zhilei Zhang, a pobjedniku će pripasti privremena WBO teškaška titula, odnosno status obaveznog izazivača te federacije.

Linker
22. travanj 2024 08:09