K1 i Boks

Tyson Fury o nadolazećim mečevima prije mirovine: ‘Zadnji će sigurno biti trilogija protiv Usyka‘

Tyson Fury 

 Fayez NURELDINE/AFP/Profimedia
‘Kralj Cigana‘ ne zna sakriti što mu je na umu - izjavio koje protivnike ima na umu za sljedećih 10 borbi

Borba između Tysona Furyja i Oleksandra Usyka sigurno će biti jedan od najzanimljivijih mečeva u boksačkom svijetu. Obojica su neporaženi s impresivnim rekordima.

Tijekom svojih karijera u ringu su se već suočili s velikim izazovima tako da svi obožavatelji očekuju 18. svibnja gledati poslasticu.

Rezultat ovog sučeljavanja imat će značajan utjecaj na tešku kategoriju i buduće borbe u toj diviziji.

Fury nikada nije bio onaj koji je mogao sakriti što mu je na umu, a u susret svoje sljedeće borbe izjavio je da već ima isplanirane protivnike za sljedećih 10 borbi.

"Kralj Cigana" je po drugi put u kampu za povijesnu borbu s Usykom. Okršaj će se održati tri mjeseca kasnije no što je prvi put planirana, zbog posjekotine koju je zadobio tijekom sparinga pred kraj prvog kampa.

Iako su mnogi bili zabrinuti zbog odgode, on je cijelo vrijeme tvrdio da je u dobroj formi i da će biti spreman boriti se za sva četiri pojasa u Saudijskoj Arabiji, usprkos loše odrađenom meču protiv Francisa Ngannoua.

Za TNT Sports otkrio je potencijalnih 10 borbi koje bi mogao odraditi i koje bi ga odvele do mirovine.

"Usyk, Usyk, ‘AJ‘, ‘AJ,‘ ako ga u međuvremenu ne pobijede, a onda bih mogao izbaciti Duboisa, ako ostane gore. Zatim će na redu biti Joe Joyce i Joseph Parker, to je već sedam. Zatim malo Amerika i Deontay Wilder to je osam i onda Agit Kabayel", rekao je Fury.

Netko mu je za deseto uparivanje predložio mladu zvijezdu u usponu Mosesa Itaumu, što je odmah negirao.

"Ne, definitivno ne, misliš li da sam glup? Zadnja će vjerojatno biti trilogija s Usykom ili nešto drugo", zaključio je Fury.

Da bi se bilo što od toga ostvarilo, Fury prvo mora položiti veliki test s Usykom.

Linker
16. travanj 2024 13:40