K1 i Boks

Tyson Fury i Deontay Wilder odradili vaganje: Oba boksača na svojim rekordnim težinama

Deontay Wilder
 Robyn Beck/AFP/Profimedia
Napokon je sve spremno za treći meč između američkog i britanskog boksača

Ogromnu prednost u kilaži imat će Tyson Fury u sutrašnjem meču protiv Deontayja Wildera. Naime, ''Gypsy King'' težio je čak 277 ''pounda'' (125.65 kg), dok je Deontay Wilder 39 ''pounda (17.69) lakši te mu je vaga pokazala 238 ''pounda'' (107.95 kg). Inače, Fury nikada u svojih 31 profeisonalnih mečeva nije težio kao danas.

Britanski boksač prije prve međusobne borbe s Wilderom bio je osjetno lakši nego sada. Fury je tada bio težak 256.5 ''pounda'', a u drugom meču njegova masa iznosila je 273 ''pounda''. Wilder je u prvom meču bio na 212.5 ''pounda'', a u drugom se pojavio s 231 ''pounda''. ''Bronze Bomber'' također nikada u svojoj karijeri nije bio teži nego li je za ovaj meč.

Fury je izuzetno motiviran i želi ponovno izdominirati Wildera nakon uvjerljive pobjede u drugom međusobnom meču. ''Gypsy King'' neposredno nakon vaganja poručio je:

''Pogledajte u kakvom je stanju. Njegovo srce se trese, a muda su se skupila u njemu. Ovdje je čovjek koji će te uništiti 'dosseru'. Ja, 'Gypsy King'. Tyson Fury je ime borilačke igre. Ne mogu dočekati subotu navečer. Uistinu ću ga ozbiljno ozlijediti i bit će neprepoznatljiv nakon borbe.''

Deontay Wilder ponovno je osjetno lakši od svog protivnika, no ''Bronze Bomber'' ističe kako ga taj podatak ne zabrinjava.

''Dižem 350 'pounda' u benchu (158.75 kilograma) i stoga je nebitno koliko će on biti težak. Ja mogu leći na leđa i podići ga. Ja sam sada podmlađen i obnovljen. Iskupljenje je nad nama i jedva čekam pokazati svijetu što mogu. Svijet će ponovno upoznati Deontayja Wildera.'', rekao je Wilder također nakon odrađenog vaganja.

Borba dvojice teškaša za WBC-ov pojas teške kategorije održat će se u ranim nedjeljnim satima po našem vremenu. T-Mobile Arena u Las Vegasu ugostit će priredbu. Snimku s vaganja možete pogledati OVDJE, a kompletne rezultate vaganja boraca s glavnog dijela priredbe pročitajte pri dnu teksta.

Rezultati vaganja (u lb):

Tyson Fury (277) vs. Deontay Wilder (238)

Robert Helenius (246) vs. Adam Kownacki (258)

Efe Ajagba (237) vs. Frank Sanchez (240)

Jared Anderson (240) vs. Vladimir Tereshkin (256)

Linker
29. lipanj 2024 07:31