K1 i Boks

Tyson Fury veliki je favorit prema mišljenju kladionica u večerašnjem meču protiv Wildera

Tyson Fury
 Kevin Quigley/dmg media/Profimedia
Deontay Wilder možda je označen kao preveliki autsajder u ovom meču

Čini se kako je Deontay Wilder u potpunosti izgubio povjerenje kladionica nakon drugog međusobnog meča protiv Tysona Furyja. Naime, ''Gypsy King'' u veljači 2020. godine izdominirao je ''Bronze Bombera'' te je slavio prekidom u sedmoj rundi borbe.

Deontay Wilder kao posljedicu toga sada je pod statusom velikog autsajdera. Naime, prema većini kladionica, koeficijent na pobjedu Furyja varira od 1.35 do 1.45, dok se koeficijent na pobjedu Wildera kreće od 3.15 pa sve do 3.70. Možda je Wilder ipak preveliki autsajder, neovisno o prošlom meču u kojem se činilo kako je Fury daleko kvalitetniji boksač. ''Bronze Bomber'' boksač je razornog udarca i uvijek postoji mogućnost da završi meč jednim kvalitetno plasiranim udarcem.

Inače, ''bookmakeri'' su bili poprilično neodlučni prije drugog meča između dvojice teškaša. Koeficijenti na Furyja tada su se kretali u rasponu od 1.70 do 1.90. dok je Wilder bio blagi autsajder (1.95-2.10). Neki borci motiviraniji su kada ih proglase velikim autsajderima, a možda upravo nešto takvo vidimo i od Deontayja Wildera.

Ipak, realnost je kako američki boksač ne ulijeva naročito povjerenje te je upitno koliko je napredovao od prošlog meča. Ono što smo vidili na vaganju dodatno ne ide u prilog ''Bronze Bombera''. Naime, Wilder je gotovo 18 kilograma lakši od svog protivnika te je Fury očekivano favorit. Je li ''Gypsy King'' uistinu toliko bolji koliko kladionice misle, saznat ćemo u ranim nedjeljnim satima.

Linker
01. srpanj 2024 19:27