K1 i Boks

‘Svjedočio sam sparingu Joshue i Duboisa. Daniel ga iz poštovanja nije nokautirao, jako ga je povrijedio, u pravom meču bi spavao‘

Anthony Joshua, Frazer Clarke, Daniel Dubois

 X (frazer Clarke)
Ovo je jedna totalno nova informacija, a mnogi se sada pitaju može li Dubois ponoviti to što je učinio prije osam godina na sparingu

Uvijek je zanimljivo čuti priče iz koje isplivaju na površinu kada boksači već postanu etablirani i poznati. Te priče iz prošlosti najčešće datiraju iz vremena kada boksači još uvijek nisu bili ni sjena onoga što su danas, a upravo jedna takva priča došla je danas.

Boksač Anthony Fowler prisjetio se situacije iz 2016. godine, kada je Daniel Dubois tek napunio 18 godina. Joshua tada još nije bio ni približna zvijezda kao što je danas, a sva trojica su tada trenirali u istom timu. Fowler se prisjetio jednog sparinga između Joshue i Duboisa koji mu je ostao urezan u sjećanje:

‘‘Dubois je bio vrlo lukav oko sparinga s Joshuom. Očito, Joshua je bio glavni čovjek u timu i uvijek se morao paziti, ali uvijek je udarao vrlo jako. Joshua je na tom sparingu bio malo nespretan i Dubois ga je uhvatio kratkim lijevim krošeom, svjedočio sam tome. Joshua više nije mogao stajati na nogama‘‘, rekao je Fowler za talkSPORT.

‘‘Svi smo ustali sa stolica i govorili ‘wow‘. Joshua je pokušavao ustati, ali je plesao okolo i nije mogao stajati na nogama. Noge su mu bile kao žele. McCracken je uskočio i rekao Joshui da stane i pokuša povratiti noge. Nije ga nokautirao, ali ga je povrijedio vrlo, vrlo jako. Dubois ga nije nokautirao iz poštovanja, u pravom meču bi išao na spavanje‘‘, dodao je.

Ovo je jedna totalno nova informacija, a mnogi se sada pitaju može li Dubois ponoviti to što je učinio prije osam godina na sparingu. Obojica su od tog dana napredovali jako puno, tako da jedva čekamo idućega vikenda vidjeti kako će meč uistinu izgledati.

Linker
14. rujan 2024 15:02