K1 i Boks

Sara Beram sramotnom odlukom sudaca zaustavljena u četvrtfinalu turnira na Tajlandu; ostaje bez OI

Sara Beram

 HBS
Hrvatska predstavnica je putem sportske nepravde ostala bez OI u Parizu

Hrvatska nacionalna prvakinja Sara Beram eliminirana je s 2. Svjetskog olimpijskog turnira koji se održava u tajlandskoj prijestolnici Bangkoku. Naime, u četvrtfinalu kategorije do 60 kilograma sudačkom odlukom (4:1) zaustavila je predstavnica Vijetnama Thi Linh Ha.

Hrvatski boksački savez izvijestio je na svojoj službenoj Facebook stranici kako su sudci iz Guatemale, Australije, Koreje i Maroka s izuzećem sudca iz Francuske potpuno deluzionalno bodovali meč u kojem je 29-godišnja Hrvatica suvereno odolijevala napadima svoje suparnice iz Vijetnama.

U prvoj rundi gledali smo potpunu dominaciju naše predstavnice čime je otvorila vrata polufinala i Olimpijskih igara u Parizu. Nakon toga u drugoj rundi gledali smo još bolju rundu naše boksačice no sudci su ovu rundu sramotno bodovali 4:1 u korist Linh Ha. Treća runda donijela je forsiranje klinča predstavnice Vijetnama kojoj je američki sudac Reese dao javnu opomenu.

Postavlja se pitanje integriteta sudaca koji su očito htjeli ispuniti "domaću" azijsku kvotu na turniru u Tajlandu. Sara treba biti ponosna na svoj dosadašnji uspjeh kao i njen trener Damir Stručić, te im ovim putem čestitamo i poručujemo da ponosno dignu glave u zrak. Beram je imala iskustva s sportskom nepravdom kada je oštećena prošle godine u četvrtfinalu europskih igara protiv srpske Ruskinje Shadrine, no ova odluka je još sramotnija.

Linker
22. lipanj 2024 17:26