K1 i Boks

Ponajbolji boksač svijeta upozorava Ngannoua: ‘Ako te Wilder pogodi, ideš na spavanje!‘

Terence Crawford

 Steve Marcus/Getty images/Profimedia
Terence Crawford smatra da bi Francis Ngannou trebao osjetiti boks kroz mečeve s lakšim protivnicima

Još otkako su krenuli Ngannouovi problemi s UFC-om, jedan od glavnih uzroka nezadovoljstvo bila je UFC-ova zatvorenost ka Francisovom izletu u boksačke vode. Bivši UFC-ov prvak teške kategorije smatrao je da može ugovoriti veliki boksački meč, a preferirao je Tysona Furyja kao protivnika.

UFC se tome oštro protivio i nisu bili spremni napraviti mu isti ustupak kakav su nekoć napravili Conoru McGregoru. Ngannou je na koncu napustio UFC, potpisao je ugovor s PFL-om, a ove godine bi trebao odraditi taj boksački meč.

Još uvijek Ngannou nema protivnika, ali često se ‘‘šuška‘‘ o imenima poput Deontayja Wildera, Tysona Furyja ili Anthonyja Joshue. Ngannou bi u tim mečevima bio veliki autsajder, ali dobro bi se naplatio i saznao bi koliko zapravo vrijedi u boksačkom ringu. Ipak, jedan od najboljih boksača na svijetu smatra da bi Ngannou prihvaćanjem takve borbe napravio pogrešku te da treba ciljati na boksače nešto niže ražine. Terence Crawford je boksač koji je iznio to mišljenje, a pojasnio ga je gostujući u MMA Houru.

‘‘Slušajte, taj tip (Ngannou) je udarač. On odrađuje svoj posao u MMA-u, ali ovdje (u boksu) je nešto drukčije. Ngannou proziva najbolje teškaše na svijetu, a ja ne vidim da ima šanse protiv bilo koga od tih tipova, iskren sam.‘‘, započeo je ‘‘Bud‘‘, a potom je uputio određeni savjet za Ngannoua.

‘‘Rekao bih da mu prije svega ‘smoči stopala‘, odnosno da se pokuša boriti s nižerazrednim tipovima prije svega. Čisto da se testira, da osjeti boks i da se navikne na boksački ring. MMA i boks su drukčiji sportovi. Probaj se okušati s nekim od takvih tipova prije nego dobiješ priliku protiv najboljih boksača. Jedan od tipova protiv kojih bi Ngannou mogao dobiti priliku jest Deontay Wilder, ali ako zabrlja u tom meču, Wilder će ga lansirati u sljedeći tjedan. Ako te on (Wilder) pogodi, zaspat ćeš. Kada vas Deontay Wilder pogodi, idete na spavanje. Tyson Fury je zaspao u meču protiv njega, ali se ipak probudio. Ne vidim puno tipova koji to mogu. Deontay Wilder jedan je od najjačih udarača ikad.‘‘, pojasnio je Crawford koji se jako dobro razumije u boks.

‘‘Bud‘‘ je po mnogima jedan od najboljih boksača svijeta u proteklih nekoliko godina, a ESPN ga drži na prvom mjestu svoje ‘‘P4P‘‘ ljestvice. Crawfordov savjet o mečevima protiv nižerazrednih boksača ipak ima određene manjkavosti. Postoje dobre šanse da bi Ngannou izgubio i od takvih boksača, a time bi veliki boksački meč ostao samo san. Vjerojatno je i sam Ngannou svjestan da će izlet u boksačke vode biti jednokratan i zato želi u potpunosti iskoristiti tu šansu.

Linker
16. travanj 2024 04:42