K1 i Boks

Otto Wallin otkrio koga vidi kao najboljeg teškaša na svijetu: ‘On je najbolji, ali nije poput Mayweathera i Warda‘

Otto Wallin (lijevo) i Tyson Fury (desno)

 Daily Mail/dmg media/Profimedia
32-godišnji Šveđanin istaknuo je jedinog boksača koji ga je dosad uspio poraziti

Švedski teškaš Otto Wallin (26-1-0) napokon je dočekao novu priliku na velikoj sceni i 23. prosinca (12. mjesec) borit će se protiv Anthonyja Joshue. Wallin je jedan od boksača koji će imati čast nastupiti na spektakularnom eventu u Saudijskoj Arabiji, a porazi li Joshuu, istaknut će svoju kandidaturu za sam vrh teške kategorije.

Wallin je proteklih godina imao slične probleme kao naš Filip Hrgović. Šveđanin je nizao pobjedu za pobjedom, ali nikako nije uspijevao doći do velikih mečeva. Istina da je 2019. godine boksao protiv Tysona Furyja, ali Fury u tom trenutku nije držao niti jednu svjetsku titulu i zapravo se ‘‘zagrijavao‘‘ za novi meč protiv Deontayja Wildera.

Iako je Wallin dobrano namučio Furyja te je čak bio i blizu pobjede, uslijedio je frustrirajuć period za Otta. Boksao je Wallin uglavnom s nedoraslim ili potrošenim teškašima i čekao je priliku. Krajem devetog mjeseca ove godine napokon je dijelio ring s nešto zvučnijim imenom. Murat Gassiev bio je njegov protivnik, a Wallin je bivšeg svjetskog prvaka u kruzer kategoriji porazio podijeljenom sudačkom odlukom.

Wallinu je to bila 26. pobjeda u 28. profesionalnom nastupu, a izgubio je samo od Furyja. Ususret nadolazećem meču protiv Joshue, Wallin je za talkSport otkrio kojeg teškaša smatra trenutno najboljim na svijetu.

‘‘Fury je jako dobar boksač. Mislim da je on trenutno najbolji teškaš. Ali istovremeno, ne smatram da je Fury nešto poput Floyda Mayweathera ili Andrea Warda. On (Fury) je dobar boksač, ali itekako je pobjediv.‘‘, poručio je Wallin.

32-godišnji Šveđanin smatra da je Fury ranjiv jer ga je on sam uspio raniti u međusobnom dvoboju. Wallin je već u drugoj rundi lijevim krošeom napravio veliku posjekotinu iznad Furyjevog lijevog oka. Nakon sudara glavama u petoj rundi, posjekotina se pogoršala, a sudac je razmišljao o prekidu borbe. Liječnik je dopustio Furyju da nastavi meč i ‘‘Gypsy King‘‘ došao je do pobjede jednoglasnom odlukom sudaca. Da je liječnik odlučio prekinuti meč, teško bi mu itko mogao zamjeriti.

Linker
27. travanj 2024 01:46