K1 i Boks

Filip Hrgović obećava: ‘Iduća će godina biti zanimljiva. Ja sam sljedeći u redu za napad na svjetsku titulu!‘

Filip Hrgović

 Nick Potts/PA Images/Profimedia
Ukoliko iduće godine uistinu napadne IBF-ovu titulu, bit će to ogromna stvar za hrvatski sport, a svoju je priliku Hrgović već odavno i zaslužio

Idućega se mjeseca u ring vraća naš najbolji teškaš Filip Hrgović, iako protivnikom gotovo nitko nije zadovoljan. Mark De Mori je nekad bio dobar boksač, no Hrgoviću je u ovom stadiju karijere jednostavno potrebnije neko veće ime i netko protiv koga će potvrditi da je on sljedeći za napad na titulu.

To da je on sljedeći za napad na titulu je jučer i sam rekao na press konferenciji, a tvrdi kako će on boksati protiv pobjednika između Usyka i Furyja. Takav je otprilike i bio prvotni plan, a evo što je o svemu rekao Filip:

‘‘Ja sam sljedeći na redu za napad na teškašku titulu prvaka svijeta. Ja ću se boriti protiv pobjednika između Oleksandra Usyka i Tysona Furyja. Ili, ukoliko će raditi revanš, morat će napustiti IBF-ovu titulu, a onda ću se za nju ja boriti protiv sljedećeg na rang ljestvici. To će biti pobjednik meča između Anthonyja Joshue i Otta Wallina‘‘, rekao je Filip na press konferenciji.

‘‘Sljedeća godina će biti zanimljiva‘‘, kratko je dodao Hrgović.

U ovom je trenutku puno realniji scenarij da Usyk i Fury rade revanš, a da Filip onda ide na pobjednika između Joshue i Wallina. Puno je raznih kombinacija koje se mogu dogoditi u tom vrhu teškaškog boksa, a nadamo se kako će jedna od njih biti povoljna za Filipa.

Ukoliko iduće godine uistinu napadne IBF-ovu titulu, bit će to ogromna stvar za hrvatski sport, a svoju je priliku Hrgović već odavno i zaslužio. Ostaje nam samo čekati rasplet cijele situacije.

Linker
06. svibanj 2024 09:12