K1 i Boks

Nesuđeni Hrgovićev protivnik ponovno ulazi u ring: ‘Bilo je teško, ali planiram se vratiti na vrh!‘

Michael Hunter

 TASS/DDP USA/PROFIMEDIA Tass/ddp Usa/profimedia
Michael Hunter je oduvijek bio pripadnik američke boksačke elite, iako nikada do sada nije podignuo svjetski pojas

Michael Hunter, iskusni boksač s omjerom 22-1-2 (16 KO), suočava se s Cassiusom Chaneyjem u sklopu priredbe "Fists of Fury" Dona Kinga, koja će se održati 7. lipnja u Hard Rock Liveu u Seminole Hard Rock Hotelu & Casinu u Hollywoodu na Floridi. Hunter, koji je 35-godišnji bivši olimpijac, nada se da će mu ova borba otvoriti vrata prema većim mečevima, nakon što je u karijeri imao problema s neaktivnošću i nedostatkom prilika za naslov.

Hunter je u svojoj karijeri bio vrlo aktivan, boreći se za različite promotore, no svjetski naslov mu je do sada izmakao. Ovo će biti tek njegova treća borba od 2022. godine, a prethodne dvije borbe su bile u Meksiku i nisu bile prikazane na televiziji. "Bilo je prilično teško jer nisam dugo bio u ringu, pa sam morao ostati zauzet", rekao je Hunter na virtualnoj konferenciji za novinare. "Politika je utjecala na mene, ali planiram se vratiti na prvo mjesto i uzbuđen sam zbog ove borbe."

Hunter je imao borbu protiv Oleksandra Usyka 2017. godine, gdje je pretrpio svoj jedini poraz u karijeri. Iako je često izražavao želju za revanšom, trenutno se fokusira na borbu s Chaneyjem, bivšim košarkašem koji se kasnije okrenuo boksu.

Prije ove borbe, Hunter je bio uključen u potencijalni meč protiv Filipa Hrgovića. IBF je naredio eliminacijsku borbu između njih dvojice za obveznu poziciju izazivača, no taj meč nikada nije realiziran jer se Hunter povukao. Hrgović je izjavio da je Hunter puno govorio u medijima, ali nije želio prihvatiti borbu, što je Hrgoviću dalo psihološku prednost. Očekivalo se da će pobjednik ovog meča dobiti priliku boriti se za naslov prvaka, ali Hunter se povukao iz borbe, ostavljajući Hrgovića da traži druge izazove.

Michael Hunter, poznatiji kao "The Bounty", ima impresivan profesionalni skor s 22 pobjede, 1 porazom i 2 neriješene borbe, uključujući 16 nokauta. Karijeru je započeo kao "cruiserweight" i borio se protiv vrhunskih boraca. Njegov jedini poraz došao je od ruke Oleksandra Usyka 2017. godine, u borbi za WBO naslov u "cruiserweight" kategoriji. Od tada, Hunter je postao ozbiljan kandidat u teškoj kategoriji, s nekoliko značajnih pobjeda, uključujući i borbu protiv Alexandera Povetkina koja je završila neriješeno.

Hunterov stil borbe je poznat po agilnosti i tehničkoj spretnosti, što ga čini izazovom za svakog protivnika. Unatoč svojoj neaktivnosti, Hunter se nada da će borba protiv Chaneyja biti korak prema većim i boljim prilikama u njegovoj karijeri.

Nastavak Hunterove karijere uvelike će ovisiti o njegovoj izvedbi protiv Chaneyja, ali i o tome kako će se boksačka politika i dalje razvijati u njegovu korist. Bez obzira na sve prepreke, Hunter ostaje posvećen svojoj misiji da osvoji svjetski naslov i ostavi trajni trag u boksu te prema njegovim riječima to mu predstavlja životni imperativ.

Linker
26. svibanj 2024 19:09