K1 i Boks

Napokon ćemo gledati meč koji boksački fanovi godinama zazivaju? ‘Saudijci žele taj meč, jako su zainteresirani‘

Dmitry Bivol

 Patrick T. FALLON/AFP/Profimedia
Dmitry Bivol otkrio je nove informacije o potencijalnom meču između njega i Beterbieva

Fantastični ruski boksač Dmitry Bivol (21-0) ovaj vikend će 11. put u karijeri braniti WBA-ovu titulu svjetskog prvaka u poluteškoj kategoriji (-79,3 kg).

Bivol je još 2017. godine postao privremenim prvakom svijeta, kasnije je promoviran u prvaka, a u 11. mjesecu 2017. godine upisao je prvu obranu svjetske titule. Ovaj vikend čeka ga Lyndon Arthur (23-1-0) na boksačkom spektaklu u Saudijskoj Arabiji.

Lyndon Arthur dobar je boksač, ali svi će se složiti da ne pripada samom vrhu. WBA ga drži na osmom mjestu ljestvice izazivača i to je ujedno najbolji Arthurov ranking kad su u pitanju četiri krovne svjetske boksačke organizacije.

Prema Boxrecu, Arthur je ‘‘tek‘‘ 14. poluteškaš svijeta, a Dmitry Bivol po mišljenju mnogih, jedan je od najboljih boksača na svijetu. Za pretpostaviti je da će Bivol rutinski poraziti Arthura, a onda bi se trebao okrenuti najinteresantnijem meču u poluteškoj kategoriji.

Radi se o borbi između Bivola i Artura Beterbieva (19-0). Baš kao i Bivol, Artur Beterbiev također je neporažen. Međutim, Beterbiev je puno istaknutiji nokauter, jer svih 19 pobjeda upisao je nokautom. U njegovom vlasništvu su WBC, IBF i WBO titule svjetskog prvaka, a pobjednik meča između njega i Bivola ujedinio bi svjetske titule.

Iako obojica već dugi niz godina drže svjetske titule, još uvijek nismo svjedočili njihovom međusobnom obračunu. Međutim, prema navodima Dmitryja Bivola, to bi se uskoro moglo promijeniti.

‘‘Kad smo potpisali ugovor za meč protiv Lyndona Arthura, razgovarali smo i o meču protiv Beterbieva. Saudijci su jako zainteresirani i stvarno žele taj meč. Rekli su nam da žele ugovoriti tu borbu. Znam da i Beterbiev želi taj meč. Vjerujem da on kao odrasla osoba koja je dugo u boksu shvaća i zašto nismo ranije odradili taj meč. Također shvaća da bismo borbu mogli ugovoriti u suradnji sa Saudijcima. Prije nije uočavao tko bi mogao organizirati taj meč. Ispitivao sam menadžera da mi ugovori taj meč, ali on mi je govorio: ‘Ne znam koji promotori bi htjeli organizirati tu borbu, jer ti i Beterbiev niste dovoljno popularni. Ti imaš ugovor s Matchroomom, a on s Top Rankom, teško je ugovoriti meč‘. Ali sada su tu Saudijci, a Bob Arum (Top Rank) mi je također rekao da bismo mogli dogovoriti meč uz pomoć Saudijaca.‘‘, dodao je Bivol.

Saudijski investitori zasad rade odličan posao u boksu. Organiziraju fantastične evente i spremni su ponuditi nam sve one mečeve koje godinama zazivamo. Borba između Bivola i Beterbieva nešto je ponajbolje što boks trenutno može ponuditi, ali Bivolu prije svega preostaje poraziti Arthura, dok Beterbiev u siječnju (1. mjesec) boksa protiv Calluma Smitha. Upišu li obojica pobjede, na potezu su Saudijci.

Linker
25. travanj 2024 21:41