K1 i Boks

Mike Tyson ponovno u ringu? ‘Saudijci žele da odradim meč, mogli bi me nagovoriti‘

Nov 28, 2020; Los Angeles, CA, USA; Mike Tyson (black trunks) exits the ring after his split draw against Roy Jones, Jr. (white trunks) during a heavyweight exhibition boxing bout for the WBC Frontline Belt at the Staples Center.,Image: 572130985, License: Rights-managed, Restrictions: *** World Rights ***, Model Release: no, Credit line: USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia

 USA TODAY NETWORK/DDP USA/PROFIMEDIA Usa Today Network/ddp Usa/profimedia
Legendarni ‘‘Iron‘‘ Mike uskoro će proslaviti 57. rođendan, ali još uvijek je željan nastupa

Egzibicijski mečevi nekoć najboljih boksača na svijetu sve su češća pojava u svijetu boksa, naročito u doba kada ‘‘celebrity boks‘‘ sve više dobiva na popularnosti. Floyd Mayweather više puta godišnje nastupa u raznoraznim egzibicijama gdje su mu protivnici YouTuberi, MMA borci, sudionici ‘‘realityja‘‘ itd.

Roy Jones Jr. također nerijetko nastupa u raznim egzibicijama, a krajem 2020. godine u egzibicijskom boksačkom meču gledali smo i legendarnog Mikea Tysona. ‘‘Iron‘‘ Mike tada je u Los Angelesu boksao protiv spomenutog Royja Jonesa Jr.-a, a meč je okončan remijem. Iako je tada 54-godišnji Tyson prezentirao jako dobru formu za svoje godine, nismo ga nakon toga gledali u novim egzibicijskim mečevima. Što ne znači da nećemo...

Naime, Mike Tyson je u drugom mjesecu ove godine putovao u Saudijsku Arabiju na meč između Jakea Paula i Tommyja Furyja. Tyson je sudjelovao i na ceremonijama kao što su vaganje i posljednje sučeljavanje Furyja i Paula, a sva ta akcija pobudila je želju u njemu da se okuša u još jednom meču.

‘‘Uvijek sam htio biti borac. To je sve ono što sam htio u svom životu, ništa više. Nedostaje mi to, ali nije mi nedostajalo dok nisam sudjelovao na vaganju u Saudijskoj Arabiji. Počne vam faliti bivanje u centru pažnje.‘‘, rekao je Tyson u svom podcastu, a potom je otkrio kako postoji interes Saudijaca da mu ugovore nekakav meč.

‘‘Ne znam, trenutno se ne pripremam. Ljudi iz Saudijske Arabije žele da odradim meč. Nisam siguran, ali moglo bi me se nagovoriti.‘‘, otkrio je Mike.

Meč koji se spominje kao vrlo interesantan materijal za veliku egzibiciju, jest onaj između Evandera Holyfielda i Mikea Tysona. Holyfield je dvaput porazio Mikea Tysona dok su obojica nastupali profesionalno, a niti jednom od njih nisu strani egzibicijski mečevi. Holyfield je u devetom mjesecu 2021. godine boksao egzibicijski meč protiv Vitora Belforta, ali izgubio je nokautom u prvoj rundi.

60 je godina Holyfieldu, dok će Tyson u šestom mjesecu proslaviti 57. rođendan. Razlika u godinama nije drastična i ukoliko Saudijci posegnu duboko u džep, nije isključeno da se Holyfield i Tyson još jednom nađu na suprotnim stranama ringa.

Linker
21. lipanj 2024 22:30