K1 i Boks

Mike Perry pokazao posjekotine na šaci kojom je Rockholdu polomio zube: ‘Osjetio sam to na svojoj šaci‘

Mike Perry

 Amy Kaplan/Zuma Press/Profimedia
Bivši UFC-ov borac mora konzumirati antibiotike kako bi spriječio infekciju

Mike Perry je tijekom 2016. i 2017. godine bio na glasu kao jedan od perspektivnijih boraca UFC-ove velter kategorije. Četiri pobjede u pet nastupa upisao je Perry nakon prvih pet nastupa u UFC-u, a sve četiri pobjede upisao je nokautom.

Posebno impresivan bio je nokautom protiv Jakea Ellenbergera kojeg je Perry spektakularno nokautirao laktom. Krajem 2017. godine, ‘‘Platinum‘‘ je trebao napraviti dodatni iskorak i uparen je s Argentincem Santiagom Ponzinibbijem. Jednoglasnom odlukom sudaca slavio je Ponzinibbio, a Perry je dva mjeseca kasnije izgubio i od Maxa Griffina.

U narednih osam nastupa, Mike je upisao tri pobjede i pet poraza, a u 10. mjesecu 2021. godine, Perry je napustio UFC. Utočište je pronašao u Bare Knuckle Fighting Championship organizaciji, odnosno u najboljoj organizaciji kad je boks bez rukavica u pitanju.

Svoj debi u tom sportu odradio je u drugom mjesecu prošle godine, a jednoglasnom odlukom sudaca porazio je Juliana Lanea. Kasnije te godine uslijedila je i tijesna pobjeda protiv Michaela Pagea, a proteklog vikenda Perry je upisao i svoju treću pobjedu u boksu bez rukavica. Prekidom u drugoj rundi porazio je Lukea Rockholda koji je meč predao nakon što mu je Perry polomio zube.

‘‘Pomislio sam: ‘Oh, pogodio sam ga stvarno dobrim udarcem. Osjetio sam to na svojoj šaci‘. Njegovi zubi prodrli su kroz moju šaku. Prošlo mi je kroz glavu: ‘Što god to bilo, jedva čekam ponovno pogoditi tim udarcem i osjetiti istu stvar. Želim to ponovno osjetiti na svojim šakama.‘‘‘, pojasnio je Perry u MMA Houru kako je oštetio zube Lukea Rockholda, a pritom je i pokazao posjekotinu na svojoj šaci.

image

Šaka Mikea Perryja

Screenshot (youtube, Mma Hour)

Perry je otkrio da mora uzimati antibiotike kako bi spriječio moguću infekciju, ali najbitnije u cijeloj priči za Perryja, jest činjenica da je porazio bivšeg UFC-ovog prvaka srednje kategorije.

‘‘Narednih 30 sekundi nakon tog udarca bio je izrazito obrambeno nastrojen. Kretao se posvuda, pokušavao se što više kretati kako ne bi opet primio takav udarac. Nakon što smo razdvojeni iz klinča, on je rekao: ‘Čovječe, ne mogu niti zagristi gumu za zube‘. Njegovi zubi bili su nabijeni prema unutra.‘‘, objasnio je ‘‘Platinum‘‘ Mike Perry.

Neposredno nakon pobjede nad Rockholdom, Mike Perry dobio je priliku odraditi sučeljavanje s Conorom McGregorom, najvećom svjetskom MMA zvijezdom. Sučeljavanje je prošlo bez nekih većih tenzija, ali određena napetost ipak se osjetila u zraku.

‘‘Bili smo u ringu, a on je bio spreman udariti me istog trena. Bio je to moj trenutak te večeri i moja riječ bila je posljednja. Kad je Conor napustio ring - da, imao je pojas kod sebe, ali ja sam imao svoj pojas, a platina je iznad zlata. Nakon što su napustili ring, mikrofon je ponovno bio ispred mog lica. Conor priča o svemu tome putem Instagrama, objavljuje razne objave itd. Zainteresiran je, svjestan je da je sve to izgledalo uzbudljivo i zabavno.‘‘, poručio je Perry.

Mike vidno uživa u ovom brutalnom sportu i brzo se prometnuo u ponajveću zvijezdu BKFC organizacije. Teško je očekivati da će BKFC uspjeti dovesti Conora McGregora pod svoje okrilje, ali ne sumnjamo da Mikea Perryja čekaju brojni veliki mečevi u boksu bez rukavica.

Linker
18. svibanj 2024 05:12