K1 i Boks

Lennox Lewis zabrinuo se za Furyja: ‘Izgubio je previše kilograma, noge su mu mršave. Toga me strah‘

Tyson Fury i SugarHill Steward 

 Nick Potts/PA Images/Profimedia
Sutra ćemo vidjeti hoće li ovo imati ikakvog utjecaja u borbi, pogotovo jer Usyk nije poznat kao razorni nokauter

Odgovore na sva pitanja oko meča stoljeća dobit ćemo sutra navečer. Tyson Fury i Oleksandr Usyk će se u saudijskom Rijadu boriti za titulu apsolutnog prvaka teške kategorije, a pobjednik će svoje ime zacementirati među velikanima. Ulog je jako velik, tako da smo uvjereni da su obojica izuzetno spremni za sutrašnji spektakl.

Unatoč tome što je posljednjih mjeseci uvelike favorizirao Furyja, posljednji apsolutni prvak Lennox Lewis, sinoć je ipak izrazio dozu zabrinutosti za ‘‘Kralja cigana‘‘. Lewis smatra da je Fury previše smršavio, što je protumačio kao pretjeranu reakciju na onu predstavu protiv Ngannoua.

‘‘Neću reći da je ušao u panični mod, ali on nije bio sretan sa svojom posljednjom izvedbom, tako da je ovu borbu shvatio vrlo ozbiljno. Teškaši nekada previše smršave, a ja sam ga baš pratio po tom pitanju. Previše je smršavio, noge su mu mršave. Zabrinut sam jer ukoliko primi nešto na bradu, više nema takve noge. Ja imam velike noge, tako da i kad primim na bradu, teško me nokautirati‘‘, rekao je Lewis na press konferenciji.

‘‘Fury je jedan od najvećih teškaša ikad, ali ovo su drugačije ere. Moja era je bila užasno teška. Njegova i ne toliko. Međutim, na ljudima je da sude o takvim stvarima‘‘, dodao je.

Sutra ćemo vidjeti hoće li ovo imati ikakvog utjecaja u borbi, pogotovo jer Usyk nije poznat kao razorni nokauter. Kako god, ovo je teška kategorija i jedan udarac može biti koban, a Fury je vjerojatno dobro razmislio prije nego je išao spuštati kilažu. Danas ćemo na vaganju saznati koliko uistinu ima kilograma.

Linker
26. lipanj 2024 03:04