K1 i Boks

Legenda britanskog boksa uparila idealnog protivnika za Daniela Duboisa: ‘To bi bila apsolutna makljaža‘

Daniel Dubois

 Bradley Collyer/pa Images/profimedia
Dan Rafael otkrio je da klauzula o revanšu s Joshuom ipak ne postoji

Sljedeći meč za Daniela Duboisa u potpunosti ovisi o tome hoće li Anthony Joshua željeti osvetiti destruktivni poraz nokautom kojeg je pretrpio prošlog vikenda.

Suprotno prvotnim izvještajima, prema boksačkom novinaru Danu Rafaelu, u ugovoru nema klauzule o revanšu. Međutim, borba između Duboisa i Joshue svakako bi bila najunosnija opcija za IBF-ovog prvaka.

Ako do tog revanša ne dođe, postoji mnogo drugih značajnih teškaša koji bi mogli biti sljedeći izazivači. Jedno ime posebno se ističe, a to je Joseph Parker, bivši prvak u kruzer kategoriji i sadašnji boksački komentator, koji smatra da je Parker savršeni protivnik za Duboisa.

"To je Joseph Parker," rekao je Bellew u intervjuu za Liama Solomona iz Instant Casina. "Nitko u teškoj kategoriji nije ušao u ring protiv ljudi kakve je Joseph Parker pobijedio. Nitko. Joseph Parker suočio se s dvojicom ‘strašnih momaka‘ koje nitko ne želi izazvati, i to uzastopno. Borio se protiv Deontaya Wildera i doslovno ga prebio. A zatim je ušao u ring protiv Zhileija Zhanga, iako su svi sumnjali u njega. Iskreno, mislio sam da će izgubiti obje borbe."

Parker je nekada bio vlasnik teškaškog naslova, osvojivši upražnjeni WBO pojas 2016. godine pobjedom podijeljenom odlukom nad Andyjem Ruizom. Uspješno je obranio naslov protiv Razvana Cojanua i Hughieja Furyja prije nego što je izgubio meč ujedinjenja naslova protiv Joshue u ožujku 2018. Slijedio je drugi poraz, četiri mjeseca kasnije, od Dilliana Whytea.

Nakon toga, Parker je nanizao šest uzastopnih pobjeda, no njegov zamah prekinut je nokautom u 11. rundi protiv Joea Joycea 2022. Međutim, od tada je Parker u sjajnoj formi, ostvarivši pet uzastopnih pobjeda i iskoristivši prilike koje su se pružile na mečevima tijekom Riyadh Season priredaba. Parker je u prosincu 2023. pobijedio Wildera jednoglasnom odlukom, a u lipnju je ostvario pobjedu podijeljenom odlukom protiv Zhanga, čime je 32-godišnji Novozelanđanin svoj omjer doveo do omjera od 35-3 (23 KO).

"Joseph Parker zaslužuje taj sudbonosni meč," rekao je Bellew. "Otpisao sam Josepha Parkera u njegove zadnje dvije borbe, kao što sam otpisao i Daniela Duboisa u njegovim zadnjim borbama. To bi bila borba otpisanih! Ne znam kome bih dao prednost, ali mogu reći da bi borba između Daniela Duboisa i Josepha Parkera bila nevjerojatna. Mogla bi biti poput borbe Ike Ibeabuchija i Davida Tue. Toliko bi udaraca palo između njih dvojice, da bi to bio apsolutna ‘šora‘."

Linker
28. rujan 2024 11:38