K1 i Boks

Kakva vijest! Filip Hrgović i Daniel Dubois sutra će se ipak boriti za IBF-ov pojas, donosimo detalje

Filip Hrgović i Daniel Dubois

 Eurosport
Velike su ovo vijesti za našeg najboljeg boksača, ali i općenito za hrvatski sport. Ukoliko Hrgović sutra pobijedi Duboisa, donijet će pojas u Hrvatsku, makar se radilo o privremenom

Vjerojatno se sjećate članka kojeg smo napisali ranije ovoga tjedna, odnosno, onog članka gdje je Filip Hrgović raspravljao s novinarom oko toga je li sutrašnji meč protiv Duboisa za IBF-ovu titulu ili nije. Novinar je govorio kako Usyku pojas nije oduzet, a Hrgović je inzistirao da će se ove subote ipak boriti za pojas.

Tom prilikom napisali smo da Hrgović možda zna nešto što javnost još ne zna, a sada se ispostavilo da je to bila istina. Naime, upravo je objavljeno kako će se sutra naš Filip Hrgović i Daniel Dubois ipak boriti za IBF-ov pojas!

Naravno, kako Usyku ‘‘pravi‘‘ pojas nije oduzet, IBF je smislio rješenje – Hrgović i Dubois borit će se za privremeni pojas u teškoj kategoriji!

Ne samo da će se boriti za privremeni pojas, nego postoji mogućnost da će pobjednik biti imenovan i prvakom. Naime, IBF još uvijek odlučuje o tome hoće li se Usyku oduzeti pojas, a ako to bude slučaj, sutrašnji pobjednik će postati punopravni prvak prema IBF-u.

Pokazalo se kako je Filip prije par dana ipak bio u pravu, a na press konferenciji je tom prilikom sve uvjeravao kako je on čuo da će ipak biti za pojas. Mnogi su smatrali da se radi o lapsusu, govorili da danas boksači više ni ne znaju za što se bore, no izgleda da je Filip ovom informacijom raspolagao i prije javnosti, te ipak nije bez razloga govorio kako je čuo da se u subotu bori za pojas.

Velike su ovo vijesti za našeg najboljeg boksača, ali i općenito za hrvatski sport. Ukoliko Hrgović sutra pobijedi Duboisa, donijet će pojas u Hrvatsku, makar se radilo o privremenom. Ako osvoji taj pojas, sigurno će u budućnosti lakše dobiti priliku za neki veliki meč, prije svega protiv Joshue nešto kasnije ove godine na Wembleyju.

Linker
31. svibanj 2024 10:17