K1 i Boks

Joshua oštro po jednom od najvećih ikad: 'Lennox Lewis je klaun, mi nismo ni slični!'

Anthony Joshua i Lennox Lewis
 screenshot/Youtube
Anthony Joshua iznenadio je britansku javnost nazvavši Lennoxa Lewisa klaunom te otkrivši kako ga nikad nije respektirao. Naime, već ranije su mu zasmetale neke izjave najvećeg britanskog teškaša u povijesti, a u posljednje vrijeme je to dodatno kulminiralo.

U svom novom velikom intervjuu, kojeg je dao za Sky Sports, Joshua je iznenadio izjavama kakve do sada od njega viđane. Uvijek pun respekta, bez ružnih riječi čak niti o onima za koje je poznato da ih ne voli, takav se do sada Anthony prikazivao. Ipak, čini se da mu neke od posljednjih izjava Lennoxa Lewisa baš i nisu najbolje sjele.

"Lennox Lewis je klaun, uopće ga ne respektiram", iznenađujuće je rekao Joshua, nakon čega mu je voditeljica rekla kako je on ipak ostavio veliku ostavštinu. "Pa što? I ja sam!", kratko je kontrirao Anthony.

Gledajući da je Lewis najveći britanski teškaš u povijesti te po većini stručnjaka najbolji teškaš koji se pojavio nakon Ali-Frazier-Foreman vremena, ova izjava ostavila je britansku javnost u svojevrsnom šoku. Ponajviše zbog toga što se Joshuu često uspoređivalo s Lewisom i zvalo ga njegovim legitimnim nasljednikom.

"Lennox i ja nismo ni slični. Moja ostavština će biti da odmaram i pratim mlade generacije koje dolaze bez da se uključujem u to. Lennox nije takav, mi smo osobe od potpuno drugačijeg materijala", dodao je još nešto o svom odnosu s Lewisom, ali i o usporedbi njihovog ponašanja. Ukratko, ovo bi značilo kako se Joshua jednog dana, nakon što se povuče iz natjecanja, ne namjerava baviti analiziranjem i komentiranjem, što je Lewisu sada zapravo posao.

Prvi put su se zapravo Joshua i Lewis našli na različitim stranama prije koju godinu, kad je Lennox kritizirao način na koji pregovaraju s Deontayom Wilderom te je postavio pitanje želi li se Joshua uopće boriti protiv Amerikanca. Sve je kulminiralo nakon poraza od Ruiza, kad je Lewis rekao da bi Joshua trebao promijeniti trenera, dok je kasnije ustvrdio kako Joshua prije revanša treba riješiti stvari u svojoj glavi.

U razgovoru se još kasnije okrenuo na nedavnu izjavu kako u prvoj borbi protiv Ruiza nije bio dovoljno motiviran jer je razmišljao o onome što slijedi nakon tog meča i o eventualnom dogovaranju meča protiv Wildera. Sad kad je bez pojaseva kaže da je situacija drugačija.

"Nisam fokusiran više na to. Imao sam 22 borbe iza sebe i naravno da sam gledao prema tome da uzmem sve pojaseve. Što sam drugo trebao, boriti se protiv Otta Wallina", rekao je Joshua, aludirajući na idućeg protivnika Tysona Furyja, ujedno svog bivšeg protivnika iz amaterskih dana. Još je dodao: "Bio sam svjetski prvak, dva puta sam ujedinio pojaseve i sad mi je cilj po drugi put postati svjetski prvak teške kategorije. Nakon što to postignem, možemo razgovarati o ujedinjenju svih pojaseva."

Joshua se dakle u potpunosti fokusirao na 7. prosinca. Tog datuma će u Saudijskoj Arabiji pokušati ispraviti sve loše što je prvog dana mjeseca lipnja u Madison Square Gardenu napravio.

Linker
12. svibanj 2024 03:38