K1 i Boks

(VIDEO) ‘On priča o sparinzima iz prošlosti, ali ja sam spreman uništiti Hrgovića‘

Daniel Dubois

 Screenshot (youtube, Quensberry Promotions)
26-godišnji Daniel ‘Dynamite‘‘ Dubois ne razmišlja previše o sparinzima koje je nekoć odrađivao s Hrgovićem

Daniel Dubois u osmom mjesecu prošle godine boksao je za tri svjetska pojasa protiv Oleksandra Usyka. Meč je izgubio prekidom u devetoj rundi, ali teško je 26-godišnjaku zamjeriti poraz u meču protiv boksača Usykovog kalibra.

Ono što su Duboisu zamjerali jest način na koji je izgubio taj meč. Daniel se drugi put u karijeri doslovno predao u borbi. 2020. godine u meču protiv Joea Joycea, Dubois se oslonio koljenom o tlo, inicirao je brojanje od strane suca i nije se vratio u meč. Slična stvar dogodila se i protiv Usyka koji je mentalno slomio Duboisa.

Dobar dio dosadašnje karijere, Duboisa prati reputacija boksača koji je opasan, fizički moćan i zastrašujuće udaračke moći. Isto tako prati ga i reputacija boksača koji se predaje kad se nađe u poteškoćama, neki bi rekli, ‘‘kad osjeti tvrdo‘‘. Donekle je Dubois popravio svoju reputaciju u posljednjem nastupu.

Krajem prošle godine Daniel je boksao protiv čvrstog Jarrella Millera. Bio je to jako težak meč za obojicu. Dubois je tehnički izgledao nadmoćnije, frekventno je pogađao, ali Miller je odbijao pasti. Sve je upućivalo na rasplet u kojem će se Dubois ‘‘ispuhati‘‘, mentalno pasti i zatim izgubiti meč koji je uvjerljivo dobivao na sudačkim karticama. U par navrata je i djelovalo kao da Miller uistinu preuzima inicijativu, ali Dubois je u tom meču napokon ‘‘iskopao‘‘ tu skrivenu borbenost u sebi i pogurao je granice dalje nego ikad prije. Ne samo da je izdržao do kraja, nego je dodao gas i završio je Millera osam sekundi prije kraja meča.

Važna je to doza samopouzdanja za Duboisa kojeg ovaj vikend čeka meč protiv Filipa Hrgović. ‘‘El Animal‘‘ boksač je kojeg je gotovo nemoguće nokautirati i Duboisa čeka novi meč u kojem će se naći u ‘‘dubokim vodama‘‘. Hrgović je na nedavno održanom sučeljavanju pokušao ući u glavu Daniela Duboisa nazivajući ga boksačem koji ima povijest odustajanja u mečevima, ali Dubois tvrdi kako ga priče više ne zanimaju i u potpunosti je fokusiran na meč.

‘‘Spreman za subotu, dolazim se boriti. Gotovo je s pričama, ja sam raspoložen boriti se i spreman sam za meč.‘‘, rekao je Dubois u kraćem intervjuu za Quensberry Promotions.

Spominjao je Hrgović i sparing koji su on i Dubois odradili prije nekoliko godina. Prema navodima Hrgovića, Dubois je tada izvukao puno deblji kraj, a ni sam Dubois nije osporavao te tvrdnje. Britanac se vadio navodeći kako je tada imao 17 godina, iako Hrgović tvrdi da sparing nije održan tako davno. Na kraju krajeva, Dubois ističe kako je zapravo nebitno što se dogodilo na sparingu i najbitnije je ono što će se dogoditi u subotu navečer.

‘‘On priča o prošlosti. Sparirali smo nekoć prije, ali to nema veze s ovim što slijedi. Ja sam u potpunosti fokusiran na meč protiv njega i spreman za borbu. Odradio sam sav posao i spreman sam za uništenje Hrgovića.‘‘, poručuje samouvjereni Dubois.

Meč između Hrgovića i Duboisa bit će dio 5 vs. 5 obračuna između dvaju promotorskih kuća. Daniel Dubois branit će boje Quensberry Promotions kuće, dok će Hrgović nastupiti za Matchroom Boxing promotorsku kuću. Duboisu je stalo da njegov promotor Frank Warren dođe do ukupne pobjede nad Eddiejem Hearnom, ali ipak mu je najvažnije da on sam upiše novu pobjedu, ponajveću u dosadašnjoj karijeri.

‘‘Frank me najdulje podržava. On je prepoznao moj potencijal od samih početaka i on je jedan od najboljih promotora na svijetu. Vjerujem da će fanovi uživati u tom rivalstvu Quensberryja i Matchrooma, ali prvenstveno sam fokusiran na svoj meč.‘‘, za kraj je rekao Dubois.

Njegov kratki intervju za promotorsku kuću Franka Warrena pogledajte u videu ispod ovog teksta.

Linker
24. lipanj 2024 07:45