K1 i Boks

Ista mantra, ali drugi boksač: Wilder tvrdi da su Usyku ponudili ‘jako puno novca‘, ali da je meč odbio

Deontay Wilder 

 RINGO CHIU/AFP/Profimedia
Nitko neće pristati na 30 posto honorara za borbu protiv njega jer se jednostavno ne isplati, pogotovo zato što ne posjeduje niti jedan pojas

Deontay Wilder je i dalje u potrazi za protivnikom, a kao najizgledniji se činio Andy Ruiz Jr. Međutim, s obzirom da se boks pretvorio u pravu katastrofu, izgleda da je i taj meč propao jer se nisu mogli dogovoriti oko raspodjele honorara. Wilder im je nudio samo 30 posto, dok Ruiz i njegov tim žele 50-50.

S istim forama je Wilder nastavio dalje. Sada je na meti bio Oleksander Usyk, iako već ima ugovoren datum i protivnika za obrane titula. 26.8. se bori protiv Dubiosa, ali izgleda da je Wilder ljut jer se zbog toga neće boriti s njim:

‘‘Mislim da Usyka to sve ne zanima. Mislim da je to zbog toga jer se on ne želi boriti sa mnom. Jednostavno ga ta borba ne zanima, a sve dok se ne želi boriti sa mnom, sve je to dobro. Već me je puno puta izbjegao, i ja to znam. Nisam o tome htio javno govoriti jer je to biznis u kojemu sam i ja, tako da sve znam. Nudili smo mu puno novaca da se bori sa mnom, jako puno puta. Ali on je odbio. To nije problem mog tima‘‘, rekao je Wilder za 78SPORTSTV.

Podsjećamo, WBC je već naredio meč između Wildera i Ruiza te im je rečeno da se moraju dogovoriti oko honorara. Wilder im je ponudio 30 posto na što ovi logično nisu pristali, tako da ćemo možda gledati i licitaciju honorara. Kako god, nitko neće pristati na 30 posto honorara za borbu protiv njega jer se jednostavno ne isplati, pogotovo zato što ne posjeduje niti jedan pojas.

Linker
29. travanj 2024 00:12