K1 i Boks

Gervonta želi da mu Saudijci pošalju dva Ferrarija, Turki Alalshikh uzvratio: ‘Možemo ti poslati dvije rukavice‘

Gervonta Davis (lijevo) i Turki Alalshikh (desno)

 Mediapunch/Backgrid/Backgrid Usa/Profimedia | Pa Images/Alamy/Alamy/Profimedia
Čelni čovjek saudijskog ‘General Entertainment Authorityja‘ neće dopuštati da mu boksači nameću uvjete

‘‘Naljutili su me. Ako me žele, moraju nešto poslati na moja kućna vrata, recimo dva Ferrarija ili nešto takvo. Tek tada ću početi razmišljati o odlasku tamo.‘‘, riječi su kojima je Gervonta Davis odgovorio Turkiju Alalshikhu, nakon što je Saudijac iskazao želju za dovođenjem Gervonte na velike boksačke priredbe u Saudijskoj Arabiji.

Gervonta Davis trenutno je ponajveća američka boksačka zvijezda, ali samo jedanput nastupio je izvan granica SAD-a. 2017. godine porazio je Liama Walsha na priredbi u Londonu, a ostalih 28 nastupa odradio je na teritoriju SAD-a.

To bi se moglo promijeniti, jer Saudijci munjevito preuzimaju prevlast na boksačkom tržištu. Sve je više spektakularnih evenata u Saudijskoj Arabiji i gotovo svi najbolji boksači današnjice dobivaju priliku nastupiti u toj državi. Gervonta Davis definitivno je na listi njihovih želja, ali američki boksač lake kategorije odlučio je postavljati uvjete.

To se nije svidjelo Turkiju Alalshikhu, čovjeku koji je zadužen za organizaciju svih tih velikih evenata u Saudijskoj Arabiji. Riječi Gervonte Davisa došle su do samog Turkija, a Saudijac je uzvratio gostujući kod Ariela Helwanija.

‘‘Čuo sam da je Davis rekao: ‘Pošaljite mi dva Ferrarija‘. Ja mu odgovaram: Poslat ćemo ti dvije rukavice ako hoćeš i to je sve.‘‘

Dakle, Turki nije ostao dužan Gervonti Davisu i uzvratio mu je poprilično oštro. Saudijac je svjestan da može dovesti gotovo bilo kojeg boksača na svoje velike priredbe i nije spreman dopuštati pojedinim boksačima da ga javno omalovažavaju i postavljaju mu uvjete. Na kraju krajeva, za očekivati je da će Gervonta Davis biti taj koji će posustati u ovoj raspravi te će ga saudijski milijuni i želja da bude dio najvećih priredbi, ipak potaknuti da promijeni mišljenje i otputuje u Saudijsku Arabiju.

Linker
14. svibanj 2024 18:13