K1 i Boks

‘Kad on priča, ja šutim‘: Ryan Garcia otkrio tko je boksač kojeg posebno cijeni i uvijek uvažava njegove savjete

Ryan Garcia

 Carmen Mandato/Getty images/Profimedia
25-godišnji američki boksač poznat je kao tip osobe koja rijetko koga cijeni, ali prema nekima ipak gaji poštovanje

Ryan Garcia (24-1-0) proteklih nekoliko godina na glasu je kao ponajveći boksački talent na svijetu. Boksač lake kategorije posjeduje nevjerojatne brze ruke, a nizao je i jako dobre rezultate, sve do četvrtog mjeseca prošle godine.

Garciju je tada porazio Gervonta Davis nokautiravši ga u sedmoj rundi borbe. Tada je postalo jasno kako Ryan Garcia trenutno nema kvalitetu za najviše domete, ali tek mu je 25 godina i vremena za napredak itekako ima.

Ryan se pobjedama vratio krajem prošle godine, a pritom je odradio jako dobar nastup i nokautirao je Oscara Duartea u osmoj rundi dvoboja. Rekli bismo da je Ryan time vratio i svoje samopouzdanje, ali radi se o momku čije je samopouzdanje ostalo na visokoj razini čak i nakon poraza od Gervonte.

Nema Garcia problema s mišljenjem o samom sebi i svojim vještinama, a nerijetko stupa u verbalne bitke s boksačima iz samog vrha te ih proziva na međusobni obračun. Veliku bitku Garcia vodi i s Oscarom De La Hoyom. ‘‘Golden Boy‘‘ je promotor Ryana Garcije, ali Garcia dugi niz godina nije zadovoljan poslom koji De La Hoya obavlja, a posebno ga bole neke riječi koje je De La Hoya znao javno izreći o njemu.

Oscar je u nekoliko navrata govorio kako Garcia nije spreman za najveće mečeve i najteže protivnike, a imao je De La Hoya raznorazne ideje koje su se ticale Ryanove karijere, a da se Garcia pritom nije slagao s tim idejama. Stoga su učestale situacije gdje Garcia javno ‘‘oplete‘‘ po velikom Oscaru De La Hoyi i ponekad se stvara dojam da Ryan Garcia ne poštuje apsolutno nikog.

Međutim, 25-godišnji američki boksač otkrio je kako postoji osoba u boksačkom svijetu koju ipak posebno cijeni. Gostujući u podcastu Patricka Beta-Davida, Garcia je progovorio o svojim odnosima s Floydom.

‘‘Ja šutim dok Floyd priča, a inače pričam jako puno. Svi znaju da volim pričati, ali kad Floyd govori, ja šutim. On mi je puno toga rekao i kad su kritike u pitanju, ali ja samo šutim. Floyd može pričati što god želi. Znao me isprozivati, ali znate kako je Isus govorio: ‘Budite mudri kao zmije, a bezazleni kao golubovi‘. Floyd se ne postavlja agresivno prema meni. Mogu ga slušati i istovremeno respektirati. Čak i on govori kako trebamo znati kada je vrijeme za pričati, a kada je vrijeme za šutnju. Uistinu cijenim Floyda više nego većinu drugih ljudi.‘‘, zaključio je Ryan.

Mayweather je boksač kojeg mnogi u svijetu boksa ne vole zbog njegovog pristupa i ponekad pretjerano visokog samopoštovanja, ali Floydovi rezultati priča su za sebe. Ryan Garcia jedan je od onih koji prepoznaju što je Floyd napravio tijekom, ali i nakon boksačke karijere, a očito je kako Garcia također želi ići tim putem. Gdje će ga to odvesti, vrijeme će pokazati.

Linker
23. travanj 2024 02:28