K1 i Boks

Gennady Golovkin: ‘Meč protiv Canela će mi pomoći da financijski osiguram mirovinu‘

Gennady Golovkin

 Screenshot (youtube, Fighthubtv)
Naveo kako će se vjerojatno nekad naskoro umiroviti

Tijekom posljednjih deset godina Golovkin je predvodio brojne priredbe na mnogo atraktivnih i velikih lokacija; od New Yorka i Madison Square Gardena pa do Foruma u Los Angelesu, a borio se i u Londonu, Monte Carlu, Japanu itd., što nije ni čudno za jednog sportaša kakav on uistinu jest.

Golovkin (42-1-1, 37 KO), prvak srednje kategorije, ovog puta će otići u super srednju kategoriju i borit će se protiv ‘Canela‘ Alvareza za titulu prvaka. Četrdesetogodišnji nokauter će tako ući u 45. borbu u svojoj profesionalnoj karijeri, koja bi mu po njegovim riječima, osim ostavštine, trebala omogućiti i vrlo mirnu mirovinu s financijske strane.

‘‘Umirovit ću se nekad, vjerojatno ne tako daleko od sad. Borba protiv Canela omogućit će mi da se umirovim i sa financijske strane prije svega, ali vidjet ćemo. Jasno mi je da će borba protiv njega biti teška, i bit ću spreman za to sa svojim trenerom. Definitivno ću pokazati najbolje od sebe. Pokazat ću najbolje od sebe i nadam se da ću uspjeti‘‘, rekao je Golovkin.

Pitali su ga i o nedavnim Canelovim izjavama gdje ga je optužio da je jako loš čovjek, no Golovkin je rekao kako se na te stvari ne obazire i da je fokusiran na pripreme.

Linker
24. travanj 2024 01:46