K1 i Boks

‘Filip Hrgović je elitni teškaš, sada je na svom vrhuncu i vjerujem da će nokautirati Duboisa‘

Filip Hrgović

 PA IMAGES/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA Pa Images/alamy/alamy/profimedia
Eddie Hearn uvjeren je u ‘El Animalovu‘ pobjedu nad britanskim teškašem u Rijadu

Svega osam dana dijeli nas od spektakularne "Matchroom vs. Queensberry: 5v5" priredbe (1. lipnja, Rijad) na kojoj ćemo, među ostalim, gledati i okršaj Filipa Hrgovića (17-0) i Daniela Duboisa (20-2). Sukladno tome, proteklih dana sve veći broj ljudi iz boksačkog svijeta javno govori o obračunu hrvatskog i britanskog teškaša, a među posljednjima to je učinio Eddie Hearn.

"Ovo je teška borba protiv Duboisa. Osjećat će se samopouzdano nakon pobjede nad Jarrellom Millerom, ali Jarrell Miller nije Filip Hrgović. Ovo će biti drugačija vrsta borbe, ne mislim da će Dubois morati pokazati srce, morat će pokazati sposobnost i morat će pokazati da ima čvrstu bradu jer je Hrgović oštar udarač, osobito u početnim rundama", rekao je čelni čovjek Matchrooma na medijskoj konferenciji uoči drugog meča Josha Taylora i Jacka Catteralla, održanoj u četvrtak, pa dodao:

"Mislim da je Hrgović veliki favorit u borbi, stvarno to mislim. Vidim ga na drugačiji način nego drugi, on je elitni teškaš i ovdje je već dugo, samo što nije bio u borbama u kojima bi to stvarno pokazao. Sada je na svom vrhuncu".

Prokomentirao je Hearn i komentare dijela boksačke publike koja još uvijek osporava "El Animalovu" pobjedu nad Zhileijem Zhangom.

"Mnogi se osvrću na borbu između Hrgovića i Zhanga. Zhang je veliki izazov za svakog, a Hrgović nije bio potpuno fokusiran u toj borbi jer mu je otac bio preminuo. Trenutno puca iz svih oružja i vjerujem da će nokautirati Duboisa", zaključio je 44-godišnji Britanac.

Linker
12. lipanj 2024 15:07