K1 i Boks

Deontay Wilder uistinu učestalo govori o mirovini: ‘Ovo je možda moj kraj, oproštaj, posljednje doviđenja. Imao sam uspješnu karijeru‘

Deontay Wilder

 Screenshot (youtube, The Pivot Podcast Clips)
Uistinu je dojam kao da Wilder i sam previše govori o svojoj mirovini, te je pitanje koliko je ustvari motiviran za ovaj meč protiv Zhanga

Veliki rizik, ali i veliku priliku prihvatili su i Deontay Wilder i Zhilei Zhang kada su pristali na međusobni obračun. Obojica dolaze iz poraza od Josepha Parkera i obojicu pobjeda može vratiti u igru, a za poraženoga bi to mogao biti i kraj karijere jer su u poprilično poznim borilačkim godinama.

Wilder je već nekoliko puta kroz ovaj tjedan govorio o mirovini, odnosno, da mu je ova borba ‘‘biti ili ne biti‘‘. Istu stvar učinio je i sinoć te je opet govorio kako će se umiroviti ukoliko izgubi, a dojam je kao da do i želi:

‘‘Ovo može biti kraj moje karijere. Ovo može biti posljednje doviđenja, oproštaj Deontayja Wildera. Naravno, ukoliko izgubim. Ako pobijedim, izdignut ću se, ići ću na veće i bolje stvari‘‘ započeo je Wilder u intervjuu za Seconds Out.

‘‘Imao sam uspješnu karijeru, a ovo je biti ili ne biti za mene. Mislim da teška kategorija nije uzbudljiva bez Deontayja Wildera, ali sve ćemo vidjeti u subotu navečer. Hoću li se izdignuti, hoću li uspjeti? Tko zna. Ali, u subotu navečer ćemo saznati istinu i sve ćemo tada vidjeti‘‘, dodao je.

Uistinu je dojam kao da Wilder i sam previše govori o svojoj mirovini, te je pitanje koliko je ustvari motiviran za ovaj meč protiv Zhanga. Još protiv Parkera je izgledao podosta nezainteresirano i nemotivirano, a ovakvim izjavama samo dodatno potiče sumnju fanova.

Možda je to i jedan od načina da zavara Zhanga, odnosno, da se predstavi kao da nema motivacije za ovaj meč. Odgovor na to ćemo saznati sutra.

Linker
16. lipanj 2024 11:18