K1 i Boks

‘Britanski Mike Tyson‘ upisao novu pobjedu, pohvalio ga i Fury: ‘On je budućnost teške kategorije‘

Moses Itauma

 PHILIP SHARKEY/TGS PHOTO/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA Philip Sharkey/tgs Photo/shutterstock Editorial/profimedia
‘Probat ćemo što prije dogovoriti novu borbu, ali Moses će biti na priredbi u Saudijskoj Arabiji‘

Moses Itauma, britanska mlada nada boksa, nastavlja sa svojim fantastičnim nastupima kada je ovog vikenda slavio pobjedom u prvoj rundi i time upisao svoju osmu pobjedu u karijeri bez ijednog poraza. Uspješno je svladao Dana Garbera kada ga je stjerao u kut i otvorio teškim udarcem u tijelo nakon čega je slijedio desni kroše u glavu.

Nakon toga je u potpunosti odvezao ruke i nakon kiše udaraca, sudac je zaustavio borbu 40 sekundi prije zvona prve runde. To je šesti put da je slavio prekidom u prvoj rundi borbe.

Itauma dobiva puno pozornosti u zadnje vrijeme, podsjetimo da ga je Tyson Fury jako pohvalio izjavivši da je mladi Britanac "budućnost teške kategorije". Tek mu je 19 godina i postavio si je cilj da postane najmlađi osvajač titule svjetskog prvaka u teškoj kategoriji, a taj rekord trenutno drži legendarni Mike Tyson sa 20 godina, četiri mjeseca i 22 dana. Taj pokušaj rušenja rekorda su prepoznali promotori i novinari tako da mu je dodijeljen nadimak "Britain‘s Mike Tyson".

Njegov promotor, cijenjeni Frank Warren od Queensberry Promotionsa, dao je sljedeću izjavu:

"Probat ćemo što prije dogovoriti novu borbu, ali Moses će biti na priredbi u Saudijskoj Arabiji 18. svibnja, a poslije toga ćemo ga gurati prema borbi za titulu. Prva stvar koju mi je Moses rekao poslije te odlične pobjede je bila: ‘Vrati me natrag u ring, vrati me natrag brzo‘", kazao je.

Linker
18. travanj 2024 09:51