Foto: Damir Krajac / CROPIX
MIRKO ZNA RECEPT ZA POBJEDU

U ZAGREBAČKIM DVORANAMA OTVARAO SE ŠAMPANJAC ZBOG CRO COPA Ugledni MMA trener uvjeren da će gorostas Baruto pasti: 'Mirko zna kako se sređuju divovi'

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 30. prosinac 2016. 09:44

Veličanstvena pobjeda Mirka Filipovića odjeknula je i u hrvatskim MMA krugovima. Nakon što je Cro Cop uništio Muhammeda Lawala alias King Mo-a u drugoj rundi, otvarao se šampanjac u klubu UFK Novi Zagreb, te u dvorani na Črnomercu, 4allGymu. Jer upravo je Mirko Filipović svojim prisustvom obilježio otvaranje 4allGyma, kondicijsko-pripremnog centra prije nešto više od godinu dana, a u kojem vježbaju ponajbolji MMA borci.

Osnivač i vlasnik kluba UFK Novi Zagreb, MMA trener Aleksandar Saša Zorić, učitelj ponajboljih hrvatskih boraca poput Marka Burušića i Antuna Radmana, ovako je prokomentirao borbu Cro Copa i King Mo-a.

- Pretpstavljao sam da King Mo nije dovoljno tjelesno moćan da se suprotstavi Mirku. Držao sam da naš veliki borac sva njegova najjača oružja može neutralizirati. Jer King Mo se borio u poluteškoj i teškoj kategoriji, ali je realno - poluteškaš. Mirko Filipović je i za teškaše abnormalno jak, a kamoli ne za poluteškaše - priča nam Zorić.

Iako su sve kladionice prije meča davale veliku prednost za King Mo-a, hrvatski MMA trener je imao posve drugo mišljenje.

Zagreb, 150313.
Arena Zagreb.
Kickboxing K-1 World GP Final turnir.
Prvi put u povijesti K-1 finale odrzava se izvan Japana, i to u Zagrebu.
Mirko Filipovic je u finalu pobijedio Ismaela Londta jednoglasnom odlukom sudaca, te tako osvojio naslov pobjednika K-1 World Grand Prixa.
Na fotografiji: Mirko Filipovic sa K-1 pojasom.
Foto: Damir Krajac / CROPIX
Foto: Damir Krajac / CROPIX

- Ne želim biti general nakon bitke, ali bio sam siguran da će ga Mirko pobijediti, neutralizirati s nekim jakim udarcem. Tako je i završilo. Naš borac ga je uspio iskontrolirati, bez obzira na to što je u prvoj rundi možda drukčije izgledalo. Kad je u drugoj rundi Amerikanac malo usporio, Mirko je odradio svoje.

Sljedeći Mirkov protivnik je Kaido Hoovelson, poznatiji kao Baruto. Taj bivši sumo borac je pravi div. Težak je 180 kilograma, gromada od čovjeka. Istaknuo se Estonac još jednim detaljem, na svojim hlačicama je imao reklamu hrvatske tvrtke Kali Tuna d.o.o., čiji je logo djelomično u kockicama. Kako smo saznali od borilačkog društva, Baruto živi u Japanu, a Japanci u suradnji s našim tvrtkama love tunu na Jadranu, pa je očito jedna od tvrtki njegov sponzor. Koliko sam taj može pojesti tune, možda love samo na njega? Šalu na stranu, pitamo Zorića kako se boriti protiv takva mase, trokrilnog ormara koji vas na podu može ugušiti trbuhom?

- Držim da se Mirku neće biti problem pripremiti se za Baruta. Borio se on protiv divova, korejskog Hong Man Choia i Boba Sappa. Oni su također bili iznimno teški, bili su i izrazito visoki. Po tim tjelesnim kapacitetima, po svemu su bili u prednosti. Mirkova taktika će svakako biti dobro kretanje, neće smjeti dopustiti klinč da ga Baruto ne sruši. Također, vjerojatno će se služit low kickom i high kickom. Low kickom će mu Mirko sigurno razbijati noge kako bi se Estonac što manje i slabije kretao. Makar, Baruto je nezgodan jer je nevjerojatno pokretan ta tako teškog čovjeka.

Zorić zaključuje...

- Neće to biti lagana borba za Mirka, ali on je iskusan borac, zna u kojem trenutku što treba napraviti. Teško je prognozirati MMA, ali po meni je Mirko Filipović favorit. On je dugo godina u vrhu MMA, teško je za bilo koga kazati da je favorit protiv njega. Ima iskustvo, snagu, dugo je među top borcima. Možda su pet boraca u UFC-u favoriti protiv Mirka. Ostali nisu.

Linker
30. rujan 2024 15:35