Do it yourself

Vrijeme je za krečenje zidova? Ako ne možete sami, a majstora niste uspjeli angažirati, probajte s ovim genijalnim trikom!

 /SHUTTERSTOCK

Soboslikarski radovi nisu nimalo jeftini, a osim toga, majstore je sve teže naći i rezervirati za neki posao. Ukoliko niste uspjeli na vrijeme angažirati majstora, postoji način da na vrlo jednostavan i brz način osvježite zidove u svom domu. No, vrlo je važno da prije početka ovog procesa površinu zidova očistite suhim krpama i usisavačem.

Dakle, kada se na zidu pojavi neočekivana mrlja, potrebno je napraviti domaću smjesu koja može ukloniti prljavštinu sa zidova, a radi se od amonijaka, bijelog octa i malo sode bikarbone.

image
/SHUTTERSTOCK

Pomiješajte ove sastojke u posudi pa u smjesu umočite spužvu ili čistu krpu kojom ćete obrisati zidove od poda do stropa.

Zatim po očišćenom dijelu zida prijeđite krpom umočenom u čistu vodu. Na kraju sve dobro osušite suhom krpom, a nakon krpe dodatno možete koristiti sušilo za kosu.

Međutim, važno je ispitati kako vaš zid i žbuka reagiraju na ovu mješavinu prije nego što počnete s njom. To ćete učiniti tako da isprobate sredstvo za čišćenje domaće izrade na dijelu zida koji se inače ne vidi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. travanj 2024 16:20